emailmail me

 

 

Wengen
bessen
Bessen
Alpenbloemen
Alpenbloemen
Wesp
Wesp
Paddenstoelen die we in het bos tegen komen
13 augustus 2009

‘s Morgens om half tien vertrekken we voor een korte wandeling van Lauterbrunnen 795m. naar Wengen 1275m, een dorp dat tegen de bergen ligt en bekend is van het skirennen. We klimmen 480m. en lopen door Lauterbrunnen en gaan dan over het Kerkpad door het bos naar Wengen. De wandelroute duurt 1 uur en 30 min. Het is een goede klim naar het dorp. Als we in Wengen aankomen, lopen we het dorp door om alles te bekijken. We wandelen naar een van de drie kerken en bekijken de omgeving. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de bergen, de Jungfrau, de Eiger. Mönch en de Silverhorn. Ook staat hier een informatiebord met alle bergen erop zodat men zich goed kan oriënteren wat betreft de omgeving.waar veel valt te zien.

Wengen

Vanuit Wengen het uitzicht over de bergen
We zitten een tijdje op een bankje te genieten van het uitzicht. Wat later lopen we naar beneden de plaats in en drinken een kop koffie. Na de koffie lopen we aan de andere kant van het dorp naar beneden, we volgen nu een ander kerkpad dat eerst richting Zweilütschinen loopt en dan terug buigt richting Lauterbrunnen, een fantastisch mooi pad waar veel valt te zien. De boeren zijn op het land bezig het hooi binnen te halen en alles gebeurt nog met de hand. Het is hard werken omdat ze tegen de helling aan moeten werken.
boeren op het land
Boeren op het land aan het hooien
Als we beneden aankomen lopen we door Lauterbrunnen terug naar de camping waar we tegen 15.00 uur zijn en genieten van onze wel verdiende rust. Een prachtige wandeling, een echte aanrader.
Home | Omhoog | Vorige Pagina | Volgende pagina