Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen

Kleipotten gevonden in Nijmegen


Informatie

Indien nodig zal ik informatie verstrekken over het openbaarvervoer en de horeca die we onderweg tegenkomen.

Er staat veel informatie beschreven in het boekje van Streekpad Nijmegen. Het betreft niet alleen de geschiedenis van Nijmegen maar ook het opnbaarvervoer en de horeca. Er staan adressen in het boekje voor overnachtingen en andere handige adressen, hierbij voeg ik mijn eigen ervaringen tijdens de wandeltocht toe. Op de website van de Nivon staan eventuele veranderingen van de route aangegeven.


markering
Markering Streekpad Nijmegen
In het Rijk van Nijmegen
In juni 2010 beginnen we aan het Streekpad in het Rijk van Nijmegen. We hebben het Maarten van Rossumpad afgesloten en begeven ons nu verder langs Maas en Waal. De afstand van het Streekpad is ongeveer 117 km en loopt rondom Nijmegen zoals de titel al doet vermoeden. Nijmegen is onder andere bekend van de vierdaagse maar is ook een mooie stad om te bezoeken. Nijmegen is de oudste stad van Nederland gesticht door de Romeinen. Restanten uit die tijd zijn "Het Valkhof"en resten van de omwalling te zien in het "Kronenburgpark' ook de Kronenburgtoren dateert nog uit die tijd. Meer informatie over de stad, accommodatie en de route is te vinden in Streekpad 3 LAW. ISBN 90-71068-37-4
Grote markt Nijmegen
Grote markt Nijmegen

In de volgende pagina's zal ik mijn verhaal doen over de wandelingen die we gaan maken en onze bevindingen hiervan. Op de verschillende pagina's zal steeds de titel staan van de plaats waar we naartoe wandelen en de dag en datum, evenals het aantal kilometers wat we die dag gaan lopen. Dit kan afwijken van het boekje omdat we weleens verkeerd lopen of omdat we besluiten een weg binnendoor te nemen in verband met het openbaarvervoer of de parkeerplaats van de auto of fietsen. Ook maken we soms tochten van een paar dagen en staan dan met de caravan op een camping.

De pagina's van de bertreffende wandelingen zijn te bereiken met de menulijst die op de linkerhelft van deze pagina staan en waarvan de link aangeeft welke route we hebben gelopen. We hopen aan deze tochten weer evenveel plezier te beleven als aan de andere tochten die we inmiddels gemaakt hebben. Ook hopen we dat het weer meewerkt zodat we de wintermaanden door kunnen wandelen.

Omdat we in de zomermaanden beginnen met het streekpad zullen we vaak een camping in de buurt zoeken en van daaruit de wandelingen maken. Het scheelt in tijd omdat we niet eerst naar Nijmegen hoeven te reizen en van daaruit richting het begin van de volgende wandeling. Er zijn een groot aantal campings aanwezig rondom Nijmegen. Alleen tijdens de vierdaagse is het niet mogelijk om een vrije campingplaats te vinden tenzij de campingplaats ruimschoots van te voren geboekt is en dat geldt voor de hele omgeving van Nijmegen. Ook hotels en pension of andere accommodaties zijn dan volgeboekt.

Nijmegen
Brug Nijmegen bij nacht
Home | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina