Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen
pix
boerderij in de buurt van Wijchen
Boerderij Wijchen
Hernen in de ban van het WK voetbal
Hernen en het WK voetbal
Kasteel Hernen
Kasteel Hernen
Geit met drie horens
Geit met 3 horens
Ravenstein-Afferden

Donderdag 1 juli 2010

Eigenlijk is het te warm om te wandelen maar we starten op tijd in de hoop dat we over zijn voordat het te warm wordt. We lopen vandaag 24 km met een temperatuur van 32 graden. Gelukkig is er wat wind en is het zo nu en dan bewolkt wat het wandelen een stuk aangenamer maakt. We starten in Ravenstein en lopen naar Affferden.

molen aan meertje
De Hernense molen

We rijden met de auto naar Ravenstein en zetten de auto bij het station neer. We lopen Ravenstein uit en wandelen over de brug richting Niftrik een klein dorp waar we min of meer langslopen. We lopen langs akkers en weilanden richting Wijchen, een grote plaats onder de rook van Nijmegen. Eerst komen we langs een aantal boerderijen en dan gaat het verder door de buitenwijken langs een meertje verder de stad in waar we aan de andere kant van Wijchen richting Leur lopen. We wandelen via de Leurseweg en het Leursche bos naar het Hernensche meer en het Hernensche bos en gaan dan naar de plaats Hernen waar we wat eten.

Het is warm geworden en we hebben nog een aantal kilometers te gaan om in Afferden te komen wat voor vandaag ons einddoel is. We lopen langs het kasteel van Hernen dat net even buiten de plaats ligt. Het pad loopt rondom het kasteel zodat je de mogelijkheid hebt om het kasteel goed te bekijken of te bezoeken. Als we het kasteel achter ons laten lopen we richting de plaats Bergharen, de voor laatste plaats van deze route. We lopen verder langs weilanden richting Afferden wat we op afstand al kunnen zien liggen. Aangekomen in Afferden rusten we even uit op een bankje bij de toren voordat we verder lopen naar de bushalte net buiten het dorp.

gerst
Gerst
We hoeven niet al te lang te wachten voordat de bus komt en we terugrijden naar het Centraal station Nijmegen. In Nijmegen nemen we de trein en rijden naar Ravenstein om de auto op te halen die daar bij het station staat geparkeerd. Van daaruit rijden we terug naar de camping in Heumen waar we nog steeds verblijven.

Horeca: Onderweg is er op verschillende plaatsen horeca aanwezig.
Openbaarvervoer: Vanuit Nijmegen zijn alle plaatsen die op het kaartje staan te bereiken met de bus of stoptrein. Nummers van de bussen staan in het wandelboekje.

Home | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina