Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen
pix
Molen bij Nederasselt
Molen bij Nederasselt
route kenmerk
Route kenmerk
Brug bij Grave
Brug bij Grave
bloemen
Bloemen in de berm
St. Walrick-Ravenstein

Donderdag 24 juni 2010

Het is zomer en lekker wandelweer. We lopen de komende tijd het Streekpad Nijmegen een route van 117 km rondom Nijmegen. We starten bij Walrick omdat we in de omgeving kamperen. De afstand die we vandaag hebben gepland is 21 km en gaat via Walrick naar Ravenstein, een plaats in Noord-Brabant.

Grave
Uitzicht haven Grave

We parkeren de auto in de buurt van restaurant 'Walrick" en gaan van start. We lopen langs weilanden waar de boeren al druk in de weer zijn met het maaien van het gras en het ophalen van hooibalen. We verplaatsen ons richting Nederasselt waar we langs een plas met een molen lopen en daarna op de dijk van de Maas aankomen. Ook hier is de omgeving prachtig. We lopen over de dijk richting brug en steken de brug over naar de volgende plaats en zien Grave al liggen.

In Grave aangekomen zoeken we een gelegenheid om wat te drinken en te rusten. We vinden een aantal terrasjes aan de oever van de Maas waar het goed toeven is. We zijn dan ongeveer op de helft van de wandeling voor vandaag.

Na onze stop in Grave gaan we verder richting Velp waar we langs het Emmaus klooster lopen. Daarna wandelen we door de Keentsche uiterwaarden, een dode tak van de Maas, richting Overlangel. Via Neerloon lopen we verder naar Ravenstein waar we nog een keer stoppen en wat drinken op een terrasje aan de Maas om van het uitzicht te genieten..

Molen
Tarweveld
In Ravenstein lopen we door de stad naar het station en nemen de trein naar Nijmegen. Hier nemen we de bus naar Grave (lijn 9) en stappen bij halte Walrick uit en rijden terug naar de camping. De kop van de route is eraf.

Horeca: Overal op de route is horeca te vinden.
Openbaarvervoer: Vanuit Nijmegen zijn alle plaatsen te bereiken met de trein of met de bus.

Home | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina