Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen
pix
Mookerheide
Mookerheide
Jachtslot
Jachtslot
korenschoven
Korenschoven in de Heemtuin
Overasselsche en Haterse vennen
Overasseltsche en Haterse vennen
Plasmolen-St Walrick

Zaterdag 24 juli 2010

Alweer de laatste wandeling van het Streekpad Nijmegen. We lopen vandaag van Plasmolen naar St Walrick een afstand van 18 kilometer. Het is prachtig wandelweer en erg rustig overal. Gisteren was de intocht van de vierdaagse in Nijmegen, de rommel is weer opgeruimd, de busdiensten zijn weer in bedrijf, alles is weer normaal zoals voorheen. Een uitstekende gelegenheid om goed op te kunnen schieten.

Cuijk gezien vanaf de Mookerheide

We rijden met de bus van Nijmegen naar Plasmolen en pakken de route daar weer op. We lopen over de st Jansberg richting Mookerheide waar we na een tijdje aankomen. Het is goed wandelweer niet te warm en niet te koud. Het ziet ernaar uit dat het gaat regenen maar het blijft gelukkig de hele dag droog.

We lopen een aantal kilometers over de heide en steken dan de weg over en wandelen naar de Heumense Schans waar we koffie drinken in het Jachtslot. Na de koffie lopen we naar beneden en steken de weg over en lopen dan een tijdje langs het spoor die we overigens niet zien liggen omdat de spoorweg enige meters lager ligt dan waar we wandelen. We lopen verder richting zweefvliegveld Malden. Er worden juist op het moment dat we langs lopen een aantal zweefvliegtuigen opgelaten en blijven even kijken naar het spektakel.

Mookerheide
Mookerheide
We lopen verder door het bos Heumensoord richting Malden maar voordat we in Malden uitkomen lopen we eerst nog door de Heemtuin waar we even uitrusten en de tuin bekijken. Vervolgens lopen we door Malden richting Maas-Waal kanaal en wandelen de brug over richting Heumensche bos. Het is nu nog even en dan komen we aan in de Overasseltsche en Haterse vennen, een prachtig natuurgebied. We lopen het hele gebied door langs de vennen om dan te eindigen bij St Walrick waar we de bus nemen naar Nijmegen. Een prachtige route, zeer de moeite waard!

Horeca: Plasmolen, Mookerheide, Zweefvliegveld Malden en bij Walrick
Openbaarvervoer: Trein naar Nijmegen dan buslijn 83 naar Plasmolen en van St Walrick naar Nijmegen centraalstation lijn 9

Home | Naar boven | Vorige pagina |