Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen
pix
Kerk Wyler
Kerk Wyler
stadsmuur
Stadsmuur Kranenburg
fietstrein
Fietstrein, Kranenburg-Groesbeek
Spirea
Spirea in de berm
Wyler-Plasmolen

Dinsdag 20 juli 2010

Het is de week van de vierdaagse in Nijmegen maarwe besluiten toch een stuk van het Streekpad te lopen. We pakken de route op in Wyler en lopen naar Plasmolen, een afstand van 19 km. We komen geen vierdaagsegangers tegen want het is vandaag de dag van Elst en wordt er aan de andere kant van Nijmegen gelopen.

Het reichswald
Het Reichswald (Duitsland)

We vertrekken op tijd met de trein naar Nijmegen want het wordt een warme dag. Het is druk in de trein, veel mensen gaan naar Nijmegen om de wandelaars een hart onder de riem te steken tijdens het wandelen. Wij vertrekken vanaf het station in Nijmegen met de bus naar Wyler waar we de route weer oppakken. We lopen door Wyler, een klein plaatsje net over de Nederlandse grens en wandelen richting Kranenburg.

Onderweg is er schaduw zodat we niet steeds in de zon hoeven te lopen. Na een tijdje door de landerijen te hebben gelopen komen we bij de rijksweg uit naar Kranenburg. We lopen langs een beek en komen na enige tijd in Kranenburg aan. We stoppen even om rust te nemen en wat te eten.

Kranenburg
Uitzicht op Kranenburg (Duitsland)

Na de lunch lopen we verder en komen bij de spoorlijn Kranenburg-Groesbeek die nu gebruikt wordt om met een trapfiets over het spoor van Duitsland naar Nederland te rijden en andersom. Hierna gaan we de landerijen weer door en is het warm geworden. We hebben genoeg te eten en te drinken bij ons en het lopen gaat prima.

Na een aantal kilometers te hebben gelopen zien we het Reichswald liggen waar we doorheen wandelen voordat we in Nederland aankomen. De bomen geven schaduw waardoor het prettig lopen is, het is er alleen erg stil en komen niemand tegen. We lopen de rest van de tocht door het bos en komen via de st. Jansberg in Plasmolen aan waar we met de bus terugrijden naar Nijmegen. Ook in Nijmegen zijn ze uitgewandeld en honderden mensen zijn onderweg naar huis met verhalen over hun bevindingen van vandaag.

Het is een mooie route om te lopen en er is weer veel te zien, mooie landschappen, bos en vooral het hoogteverschil wat de route een buitenlanskarakter geeft.


Horeca: Kranenburg en Plasmolen
Openbaarvervoer: De trein naar Nijmegen
Busdiensten: lijn 58 van Nijmegen naar Kleve (Duitse busdienst) uitstappen in Wyler
Plasmolen lijn 83 naar Nijmegen-centraalstation.

Home | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina