Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen
pix
Deest
Deest
Langs de Waal
oogsten
De gerst wordt geoogst
Maïs
Afferden-Nijmegen

Donderdag 8 juli 2010

Het is een warme dag en eigenlijk te warm om te lopen. Het is zelfs warmer dan ze voorspeld hebben. We hebben genoeg drinken en eten bij ons en zijn helemaal voorbereid dus we gaan. We lopen vandaag een tocht van Afferden naar Nijmegen een afstand van ongeveer 21 kilometer. We beginnen op tijd in de hoop dat het nog niet al te warm zal zijn maar dat valt toch enigszins tegen. Gelukkig is er tijdens de wandeling een windje waardoor het te harden is.

Afferdense uiterwaarden
De dijk bij Afferden

We vertrekken met de bus vanaf het centraal station in Nijmegen richting Druten (lijn 83) waar we in Afferden uitstappen en aan onze wandeling beginnen. Het pad start in de buurt van de bushalte en gaat richting de dijk langs de Waal. We komen langs de Afferdensche en Deestsche waarden en lopen een tijdje langs de Waal waar het een komen en gaan van schepen is. Op de route is het druk met vrachtwagenvervoer. Er wordt klei opgehaald en naar de steenfabriek gebracht een eindje verderop. Als we de fabriek gepasseerd zijn wordt het rustiger.

We lopen richting Deest, een dorp aan de Waal. We lopen niet naar het dorp maar vervolgen de route over de dijk richting Winssen, een dorp wat verder gelegen van de Waal. We lopen van de dijk het dorp in op zoek naar een geelgenheid voor koffie. Helaas kunnen we niets vinden en vervolgen onze weg richting A50 en lopen onder de weg door naar het natuurgebied "Doddendael", waar we onze lunch gebruiken op een schaduwrijk plekje uit de zon.

steenovens
Oude steenovens
Van hieruit lopen we weer naar de Waalbandijk en vervolgen onze weg richting Roodslag, een ander natuurgebied. We laten Beuningen aan onze rechterhand liggen en vervolgen onze weg naar Weurt gelegen aan de Waal en het Maas-Waal kanaal. Als we de brug van het kanaal oversteken lopen we Nijmegen binnen en zoeken ons de weg naar het station wat nog ongeveer 1 kilometer lopen is. Op het moment dat we bij het station aankomen geeft de thermometer 35 graden aan. We eten een ijsje en nemen de trein naar huis.

Horeca: In Afferden en in Nijmegen. In het boekje staat ook Winssen aangegeven maar wij konden de gelegenheid niet vinden.
Openbaarvervoer: Busdiensten vanuit Nijmegen Centraal Station ( lijn 83) richting Druten en de trein om in Nijmegen te komen.

Home | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina