Kaart Nijmegenpad
Streekpad Nijmegen
pix
Wylermeer
Wylermeer
Duivelsberg
Duivelsberg
Bramen
De bramen worden rood
Ooij
De Ooijpolder
Wyler-Nijmegen

Zaterdag 17 juli 2010

Omdat het weekend is en er dan niet veel busdiensten naar Duitsland rijden besluiten van Wyler naar Nijmegen te lopen inplaats van andersom. De route voor vandaag bedraagt 18 kilometer en loopt van de Duivelsberg naar de Ooijpolder. Het is een bewolkte dag en het ziet er naar uit dat het gaat regenen. Het is het weekend voor de vierdaagse in Nijmegen en al behoorlijk druk in de regio.

Brug Nijmegen
Kerktoren van Ooij

We reizen met de trein naar Nijmegen en nemen de bus naar Kleef vanaf het centraal station. We rijden door Nijmegen en Beek naar Wyler waar we net over de Duitse grens uitstappen om aan de route van vandaag te beginnen. We lopen eerst over Duits grondgebied en gaan richting Duivelsberg wat op Nederlands grondgebied ligt. Ongemerkt klimmen omhoog om later weer af te dalen naar de grote weg.

Als we de berg verlaten steken we de weg bij Beek over en gaan richting Ooijpolder een natuurgegebied langs de Waal. We komen eerst langs het `Wylerbergmeer`, een recratieplas en lopen dan verder door de bouwlanden richting dijk naar de plaats Ooij. We verplaatsen ons nu een tijd over de dijk waar we een goed uitzicht hebben over de Waal en het hele gebied. Nijmegen zie je al van verre liggen.

brug Nijmegen
Uitzicht op Nijmegen vanuit de Ooijpolder

We verplaatsen ons over de Ooijse Bandijk richting Groenlanden waar we via de gemeente Ubbergen naar de Waalbrug in Nijmegen lopen. Het weer is wat opgeknapt, het is nog wat bewolkt maar regelmatig schijnt de zon. In Nijmegen wandelen we over de Waalkade naar het station.

In de stad lopen de eerste deelnemers van de vierdaagse. De feestweek is net begonnen en de stad wordt al gezzellig druk. We begeven ons richting station en gaan huiswaarts met de trein.


Horeca: Overal op de route is horeca aanwezig.
Openbaarvervoer: Met de trein naar Nijmegen, met lijn 58 centraal station Nijmegen naar Kleve, Duitsland. Er kan met een strippenkaart betaald worden.

Home | Naar boven | Vorige pagina | Volgende pagina