pix

HomeZaterdagZondagMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagLinks

Zondag

12 oktober

We hebben gisterenavond gezamelijk gegeten en verder met elkaar kennis gemaakt in een restaurant met de naam "Vesna" tegenover het Infocentrum. Het eten was fantastisch en voor weinig geld.

Vandaag gaat het beginnen, na het ontbijt was het zover. We kregen een luchpakket mee voor onderweg en toen was het tijd om aan onze eerste wandeltocht te beginnen. De route ging eerst een eindje door het dorp Sbrská Kamenice richting Jetrichovice, daarna ging het rechtsaf richting Ceská Kamenice, een plaatsje een paar kilometer verderop.

foto 7

De tocht is begonnen, we lopen hier nog in het dorp Sbrská Kamenice waar we ons appartement hebben.

foto 8

Één van de karakteristieke huizen zoals ze gebouwd worden in Tsjechië.

foto 8a

Onderweg komen we bunkers tegen die laten zien wat er zich heeft afgespeeld.

foto 9

Een eindje verder komen we langs een boerderij waar kennissen wonen van Gea & Theo, onze gidsen, ze maken een praatje.

foto 10

Als we onze wandeling vervolgen komen we al gauw in de buurt van Ceská Kamenice waar we dit prachtige kerkje tegenkomen.

foto 11

Als we in Ceská Kamenice komen zien we gelijk hoeveel werk er verzet is om de huizen weer te restaureren na het communistisch regime. We drinken koffie met gebak in een tearoom en halen geld uit de pinautomaat bij de bank. We kijken nog wat rond op het plein en vervolgen daarna onze weg.

foto 12

De herfst heeft zijn intrede gedaan en we genieten volop van de mooie kleuren om ons heen. Eigenlijk zouden we een eindje gaan rijden met de trein maar omdat we dan anderhalf uur zouden moeten wachten werd gezamelijk besloten om gewoon lekker door te wandelen.

foto 13

Op het land zien we een tractor die zich voortbeweegt op een gasfles te zien aan de achterkant van de tractor.

foto 14

Één van de vele doorkijkjes die we onderweg tegenkomen. Het landschap is altijd glooiend en afwisselend.

foto 15

Als we bijna terug zijn in Sbrská Kamenice komen we langs een bron. Er hangt een bekertje bij voor diegene die dorst heeft, ook staan er twee stoelen bij waar je even op kan uitrusten. De wandeling voor vandaag zit er bijna op. We gaan met z'n allen nog wat drinken en ons voorbereiden op de avond. De eerste dag was geweldig en erg afwisselend. We hebben ongeveer 18 km gelopen.

Naar boven

Vorige | Volgende