pix

HomeZaterdagZondagMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagLinks

Donderdag

16 oktober

Na het ontbijt bij Vstaré Krame kwam er om kwart over negen een busje waarmee we naar het dorpje Liska werden gebracht wat al behoorlijk hoog ligt. Vandaag gaan we naar de Studenec, een berg van 736,5 meter hoog met een uitkijktoren. Vandaag zien we weer een heel andere kant van Tsjechië.

foto 56

Nadat we ons lunchpakket in ontvangst hebben genomen stappen we allemaal in het busje en rijden naar Liska een dorp ten noorden van Ceská Kamenice waar we zondag zijn geweest.

foto 57

Als we gedropt zijn door het busje klimmen we eerst naar een basaltberg 685,6 meter met de naam Zlaty Vrch. De basaltkolommen hier op de foto te zien zijn 30 meter lang. Ze werden vroeger o.a. gebruikt voor oeverbescherming van rivieren in Nederland.

foto 58

Daarna ging het weer een eindje terug waarna de beklimming van de Studenec begon via een geplaveide basaltweg. Boven gekomen zagen we een uitkijktoren die niet te beklimmen was omdat de toren doorgeroest is.

foto 59

We schrijven onze namen in het "Gipfelbuch" en zijn daarna weer terug gegaan naar beneden omdat het te koud was om lang stil te blijven staan.

foto 60

Beneden gekomen in het plaatsje Studeny gaan we eerst naar een restaurant waar we wat eten en drinken, daarna gaat het weer verder richting Chribska Kamenice, een riviertje. Als we het dorp verlaten komen we langs een heilige plaats.

foto 61

Weer in het bos aangekomen zoeken we een plekje op en nuttigen daar onze lunch voor zover we die nog nodig hebben.

foto 62

De wandeling ging verder door het bos en langs rotswanden over een smal pad en langs het riviertje Chribska Kamenice. We kwamen uiteindelijk uit bij een camping even ten zuiden van Jetrichovice waar we de Chribska Kamenice nog een paar keer moesten oversteken. Het water was wat hoger dan anders waardoor er grappige situaties ontstonden.

foto 63

Om over het riviertje te komen worden er verschillende balletdansjes uitgevoerd.

foto 64

Er gaat natuurlijk even voorbij voordat iedereen aan de overkant is maar het gaat prima.

foto 65

Het blijft grappig en we maken dan ook volop foto's in de hoop dat iemand in het water stapt maar gelukkig blijft iedereen droog.

foto 66

We zijn nog maar net bekomen van het wateravontuur of het volgende staat ons al weer te wachten, dit keer iets minder diep maar weer water.

foto 67

We lopen weer verder en komen geen water meer tegen waar we oveerheen moeten. We bekijken nog een uit rotsen gehakte kapel, hier te zien op de foto.

foto 68

We bekijken de kapel ook nog even van binnen en gaan dan verder met onze route. We komen aan op de grote weg en moeten een aantal kilometers over het asfalt lopen naar Sbrská Kamenice.

Thuisgekomen zijn we nog even met de auto naar Rabstein geweest. Dit is een uitgebreid complex nabij de plaats Janska waar de Duitsers in de tweede wereldoorlog ondergrondse gangen aangelegd hebben voor een complete fabriek voor vliegtuigmotoren. Hier zijn geen digitale foto's van genomen.

's Avonds hebben we voor de verandering in een restaurant gegeten met authentiek Tsjechisch eten, het restaurant luisterde naar de naam "Romance" en ligt even buiten Sbrská Kamenice waar we met de auto naartoe gebracht zijn. We hebben er heerlijk gegeten en zijn daarna lekker teruggewandeld in de vrieskou naar Sbrská Kamenice.

Naar boven

Vorige | Volgende