pix

HomeZaterdagZondagMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagLinks

Woensdag

15 oktober

We vertrekken deze ochtend vanuit Sbrská Kamenice net voorbij de kerk naar boven. Het zou een gemakkelijke trip worden en dat was het ook want we hebben niet veel geklommen. Eerst hebben we door het bos gelopen waar we overal paddestoelen tegen kwamen. Tjechen zoeken naar paddesstoelen om op te eten, we zagen mensen in het bos zoeken naar paddestoelen. Daarna ging het verder naar het plaatsje Arnoltice.

foto 44

Deze rood gekleurde paddestoelen zijn prima voor een plaatje maar ze zijn zeker niet om op te eten.

foto 44

Op het punt waar we de asfaltweg Sbrská Kamenice naar Ruzova overstaken stond een uit steen gehakt kruis. Het verhaal gaat dat hier een marskramer zijn collega doodde en als boetedoening het kruis plaatste en beloofde voor de weduwe te zorgen.

foto 45

We luisteren hier naar de legende van het kruis en rusten gelijk even uit.

foto 46

We gaan weer verder met de route door het bos waar we genieten van alles wat we om ons heen zien.

foto 47

Na een flinke wandeling door het bos is het inmiddels goed waterkoud geworden. We zijn dan ook blij dat we in Arnoltice zijn aangekomen. We drinken koffie en thee in een soort winkeltje (eetcafe) waar ook de plaatstelijke bevolking komt eten tussen de middag.

foto 48

We hebben in het dorp nog even bij de kerk gekeken naar de afgebeelde kruisweg en naar het kerkhof en toen ging het gauw weer verder.

foto 50

De route ging weer het bos in en daalde af in de vallei van de Sucha Kamenice wat droge Kamenice betekend. Het pad ging langs smalle paadjes en langs steile rotswanden.

foto 50

Halverwege deze route vonden we een mooie plaats om te lunchen. We hebben een vuurtje gemaakt om warm te blijven en ons afval te verbranden.

foto 51

Na de luch lopen we weer verder en na een tijdje merken we dat de achterblijvers er niet meer zijn. We hebben een verkeerd pad genomen maar we vinden elkaar gauw terug en gaan dan verder naar de Belvedère.

foto 52

Onderweg rusten we nog even voordat het weer verder gaat naar de Belvedère.

foto 53

Bij de Belvedère aangekomen kijken we eerst even rond en genieten van de mooie uitzichten.

foto 54

Als we thee hebben gedronken bij de Belvedère gaan we verder het bos in. We maken even een uitstapje naar een prachtig uitzicht. Beneden ligt de Elbe.

foto 55

Op deze foto is de Elbe wat beter te zien. We lopen daarna weer verder door het bos, ongeveer 4 km en worden dan met de auto opgehaald die Theo ondertussen had opgehaald. Zo worden we het laatste stuk naar Sbrská Kamenice vervoerd. Het is weer een fikse tippel geweest maar we hebben er opnieuw van genoten.

Naar boven

Vorige | Volgende