pix

HomeZaterdagZondagMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagLinks

Zaterdag

11 oktober

Nadat we ons hadden opgegeven bij Gea voettochten voor een 7 daagse wandeltocht in Tjechië vertrokken wij op 11 oktober om kwart voor acht 's morgens uit Ruurlo. We namen de route Hengelo (O), Hannover, Magdenburg, Leipzig, Dresden om van daaruit naar de grens van Tjechië te rijden.

foto 1

Bij Hrensko gaan we de grens over en daarna is het nog maar even rijden voordat we in Sbrská Kamenice aankomen, de plaats waar we de komende dagen verblijven. We komen er om 15.30 aan.

We melden ons bij het infocentrum en een vriendelijke dame verteld ons waar we de sleutel van ons appartement kunnen ophalen. Ondertussen komen we de gidsen Gea en Theo tegen die ons vertellen dat we om 16.00 uur verzamelen in het restaurant aan de overkant van het Infocentrum.

foto 2

Het appartementengebouw is boven het Infocentrum en omdat we de eersten zijn mogen we uitkiezen welke kamer we willen hebben. We doen gauw nog een paar inkopen en zetten onze spullen op de kamer neer en dan is het 16.00 uur tijd om te verzamelen.

foto 3

Het uitzicht vanuit ons appartement. Je kan het dakraam links zien.

foto 4

Nog een keer het uitzicht vanuit het appartement maar nu met het uitzicht op de Rosenberg.

Als we er allemaal zijn en we kennis met elkaar hebben gemaakt blijkt de groep uit 8 deelnemers te bestaan. Samen met onze gidsen Gea & Theo zijn we met 10 personen.

Nadat we samen wat gedronken hebben gaan we nog een eindje wandelen om de omgeving te verkennen en een idee te krijgen van het natuurschoon wat ons de komende dagen te wachten staat. We rijden door het dorp richting het riviertje "De Kamenice" waar we de auto's parkeren bij de camping. We gaan niet al te ver want het wordt al bijna donker.

foto 5

Onze eerste indruk van het land en de natuur.

foto 6

Het riviertje "de Kamenice" waar we langs lopen.

Naar boven

Vorige | Volgende