pix

HomeZaterdagZondagMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagLinks

Dinsdag

14 oktober

Na het ontbijt zijn we met twee auto's richting Bynovec vertrokken waar we de auto's geparkeerd hebben bij een huis. Hier zijn we begonnen aan onze wandeling, een achtlus lopen langs de rivier de Elbe. Eerst door het bos waar je vanaf steile rotsen regelmatig doorkijkjes had naar beneden op de Elbe en dan naar beneden richting Decin. een middelgrote plaats in het noorden van Tsjechië. Er hingen nog wolken in het dal wat mooie plaatjes opleverde.

foto 30

Er hing een nevel in het dal die langzaam optrok.

foto 31

Onderin het dal kan je de Elbe zien liggen. We staan hier op een rotspunt om foto's te maken.

foto 32

We lopen weer verder richting Decin want we hebben nog een hele wandeling voor de boeg.

foto 33

Ergens halverwege de eerste lus naar Decin houden we even pauze bij dit mooie plekje in het bos waar we wat eten en drinken.

foto 34

We zien in de verte Decin al liggen maar er moet nog wel even gewandeld worden.

foto 35

Ergens weer terug in het bos zien we deze vorm van kunst, kennelijk iemand die op een zondagmiddag zich verveelde. Een veel voorkomende steensoort in deze omgeving is zandsteen wat erg zacht is dus goed te bewerken.

foto 36

Aangekomen in Decin komen we eerst op dit plein met een fontein.

foto 37

In de stad komen we huizen tegen die mooi zijn gerestaureerd.

foto 38

Nadat we koffie hebben gedronken in de stad zijn we naar "Schlosz Tetschen" gelopen voor een bezichtiging van de rozentuin. Het was niet helemaal de juiste tijd van het jaar maar dat mocht de pret niet drukken.

foto  39

We zagen in ieder geval dit mooie exemplaar bloeien.

foto 40

Aan de zijkant van de rozentuin stonden een aantal fraaie beelden.

foto 41

Nadat we het slot hebben bekeken lopen we weer terug naar het bos en maken nu een andere lus iets verder verwijderd van de Elbe. Onderweg hebben we een kijkje genomen op een voormalig Sudeten Duits kerkhof dat nu geannexeerd is door de Tsjechen.

foto 42

Verder op de route was er nog een korte klim naar een natuurlijke brug, (overspanning door een rots) de Slunecná Brána. Daarna ging het terug naar de auto's en snel naar huis want 's avonds zouden we een diavoorstelling krijgen in het Infocentrum over het Nationale Park waar we dagelijks in wandelen.

Naar boven

Vorige | Volgende