Nieuwe schalen

Zondag 3 december

Deze week ben ik erg vlijtig geweest.

In het begin van de week heb ik nog wat engeltjes gemaakt en inmiddels heb ik een hele serie. Vervolgens heb ik 2 drinkbekers gedraaid en twee schalen te zien op de foto.

De decoratie in de schaal. Klik op de foto voor de vergroting

De rechter schaal heb ik gemaakt in een mal en gedecoreerd. De ondergrond is bewerkt met een kleurpigment die ik zelf heb gemaakt. Hiervoor heb ik wit kleurpigment gebruikt en er een klein beetje geel aan toegevoegd.
Vervolgens heb ik de decoratie aangebracht, de ranken, druiven en lieveheersbeestjes. De onderkant van de schaal wordt geglazuurd met geel glazuur maar eerst moet de schaal biscuit gestookt worden.

De linker schaal heb ik gedraaid en wordt niet gedecoreerd. Hiervoor ga ik verschillende soorten glazuur gebruiken maar daar denk ik nog over na. Ik heb wel kartels gemaakt in de rand want dat lukt niet meer als de klei droog is.

Allebei de schalen zijn gemaakt van witte klei met 25% chamotte en hebben een doorsnee van 30 cm. Ze moeten nu eerst nog een paar dagen drogen voordat ik ze biscuit (960º ) ga stoken en daarna ga ik glazuren.