Wandkleden

Fotogalerij van de door mij gemaakte wandkleden

 

INSECT Applicatie en borduursteken. Ontwerp: Opdracht van de INAS (15 jaar). Heeft paar maand op station Deventer in vitrine gehangen.
01 INSECT
Applicatie en borduursteken.
Ontwerp:
Opdracht van de INAS (15 jaar). Heeft paar maand op station Deventer in vitrine gehangen.

 

 TUINHUISJE Applicatie en borduursteken. Paars katoen ondergrond (restant jurk), lapjes, kantjes, borduurgaren en glitters. Ontwerp: Plaatje uit een boek, naar eigen idee geïnterpreteerd, waardoor het een eigen ontwerp is geworden. 62 x 49 cm lijst 79 x 66 cm € 220
02 TUINHUISJE
Applicatie en borduursteken. Paars katoen ondergrond (restant jurk), lapjes, kantjes, borduurgaren en glitters.
Ontwerp:
Plaatje uit een boek, naar eigen idee geïnterpreteerd, waardoor het een eigen ontwerp is geworden.
Kleed 62 x 49 cm in lijst 79 x 66 cm  € 220,-

 

VOGELKOP Applicatie en borduursteken. Ondergrond paars katoen met lapjes en borduurgarens. Ontwerp: Naar tekening van Ilse met eigen interpretatie van kleuren, verder exact nagemaakt.
03 VOGELKOP
Applicatie en borduursteken. Ondergrond paars katoen met lapjes en borduurgarens.
Ontwerp:
Naar tekening van Ilse met eigen interpretatie van kleuren, verder exact nagemaakt. Verkocht

 

DE WOESTIJN Applicatie en borduursteken. Ondergrond oranje stof met daarop lapjes stof, kraaltjes, borduurgarens, glitters en naaigaren. Ontwerp: Een verzameling van verschillende tekeningen samengebracht in een geheel. Niet typisch Omaans, kan overal zijn.
04 DE WOESTIJN
Applicatie en borduursteken. Ondergrond oranje stof met daarop lapjes stof, kraaltjes, borduurgarens, glitters en naaigaren.
Ontwerp:
Een verzameling van verschillende tekeningen samengebracht in een geheel. Niet typisch Omaans, kan overal zijn.
Kleed 54 x 36 in lijst 70 x 52  € 150,-

 

BEDOEÏNENVROUWEN Free Style, eigen bedenksel 'knoopsgatsteek of festonsteek'. Ondergrond kaaslinnen daarop lapjes stof en borduurgarens. Ontwerp: Naar aanleiding van tekeningen (1x waterverf en 1 x rembrandt pastelkrijt). In dit soort wandkleden gaat heel veel tijd zitten, wat je er niet direct van af kunt zien.
05 BEDOEÏNENVROUWEN
Free Style, eigen bedenksel ‘knoopsgatsteek of festonsteek’. Ondergrond kaaslinnen daarop lapjes stof en borduurgarens.
Ontwerp:
Naar aanleiding van tekeningen (1x waterverf en 1 x rembrandt pastelkrijt). In dit soort wandkleden gaat heel veel tijd zitten, wat je er niet direct van af kunt zien.  Verkocht

 

VELDBLOEMEN Free Style. Ondergrond wit katoen met textielverf, lapjes stof voor schaduweffecten en borduurgarens. Ontwerp: Het idee komt uit een boek en is op eigen manier uitgewerkt. Eerst is de lap stof geverfd met verschillende kleuren textielverf, ruw opgebracht met een spons. Daarna de bloemen en planten opgeborduurd.
06 VELDBLOEMEN
Free Style. Ondergrond wit katoen met textielverf, lapjes stof voor schaduweffecten en borduurgarens.
Ontwerp:
Het idee komt uit een boek en is op eigen manier uitgewerkt. Eerst is de lap stof geverfd met verschillende kleuren textielverf, ruw opgebracht met een spons. Daarna de bloemen en planten er op geborduurd.
Kleed 60 x 39 cm in lijst 77 x 60 cm  € 200,-

 

EEN BLOEMENIMPRESSIE Free Style. Ondergrond kaaslinnen met textielverf en borduurgarens van dik naar dun. Ontwerp: Van tekeningen nagemaakt. Kaaslinnen werkt minder prettig omdat het de textielverf niet goed opneemt. Het materiaal wat verder gebruikt is, is wat grover en dikker. Het werkt sneller en met een mooi resultaat. Het eerste wandkleed in portret opstelling.
07 EEN BLOEMENIMPRESSIE
Free Style. Ondergrond kaaslinnen met textielverf en borduurgarens van dik naar dun.
Ontwerp:
Van tekeningen nagemaakt. Kaaslinnen werkt minder prettig omdat het de textielverf niet goed opneemt. Het materiaal wat verder gebruikt is, is wat grover en dikker. Het werkt sneller en met een mooi resultaat. Het eerste wandkleed in portret opstelling. Verkocht.

 

DE BLOEMENTUIN Free Style. Ondergrond wit katoen met textielverf, lapjes stof voor schaduweffecten en borduurgarens. Ontwerp: Het ontwerp is gelijk aan wandkleed 1, met een overdaad aan bloemen en kleuren. Met gemengde gevoelens gemaakt en kwam niet altijd makkelijk van de hand. Het eindresultaat is daarentegen goed.
08 DE BLOEMENTUIN
Free Style. Ondergrond wit katoen met textielverf, lapjes stof voor schaduweffecten en borduurgarens.
Ontwerp:
Het ontwerp is gelijk aan wandkleed 1, met een overdaad aan bloemen en kleuren. Met gemengde gevoelens gemaakt en kwam niet altijd makkelijk van de hand. Het eindresultaat is daarentegen goed.  Verkocht

 

BLOEMENMAND Free Style. Ondergrond gele ruwe zijde met textielverf en borduurgarens. De zijde geeft een mooi effect. Ontwerp: Van een plaatje uitgewerkt. Het onderwerp eerst geschilderd en daarna de bloemen geborduurd. Op 29 febr. '92 heeft dit kleed in Oman de 1e prijs gehaald in de 'David Barren Award' met certificaat en gegraveerde beker.
09 BLOEMENMAND
Free Style. Ondergrond gele ruwe zijde met textielverf en borduurgarens. De zijde geeft een mooi effect.
Ontwerp:
Van een plaatje uitgewerkt. Het onderwerp eerst geschilderd en daarna de bloemen geborduurd. Op 29 febr. ’92 heeft dit kleed in Oman de 1e prijs gehaald in de ‘David Barren Award’ met certificaat en gegraveerde beker.
Kleed 42 x 39 cm in lijst 59 x 56 cm  € 175,-

 

DE WADI Applicatie en borduursteken. Ondergrond van lila katoen met lapjes, kraaltjes, borduurgarens en naaigaren Ontwerp: Naar een eigen gemaakte potloodtekening van typisch Omaans landschap in de Wahibasands. De uitwerking kreeg nadere vorm tijdens het maken. Dit wandkleed haalde de tweede prijs in de categorie 'applicatie' bij de 'Sir David Barren Award'.
10 DE WADI
Applicatie en borduursteken. Ondergrond van lila katoen met lapjes, kraaltjes, borduurgarens en naaigaren
Ontwerp:
Naar een eigen gemaakte potloodtekening van typisch Omaans landschap in de Wahibasands. De uitwerking kreeg nadere vorm tijdens het maken.
Dit wandkleed haalde de tweede prijs in de categorie ‘applicatie’ bij de ‘Sir David Barren Award’.  Verkocht.