Over Mij

vlinder

Je zal het niet geloven maar ik heb vele hobby’s. Nu is het mijn bedoeling om met dit blog te laten zien waar ik zoal mee bezig ben in het dagelijkse leven. De meeste informatie zal dan ook over klei gaan maar ook zullen er andere hobby’s belicht worden.

Mijn naam is Erica (Dopheide) en leef als een vlinder. Ik heb mijn jong volwassen leven doorgebracht in een aantal  landen en heb daarnaast ook nog vele landen bezocht waardoor ik verschillende culturen heb leren kennen. Hierdoor kreeg ik veel  ideeën en  inspiratie die ik heb omgezet in tekeningen, wandkleden, foto’s en andere vormen van creativiteit. Daarnaast houd ik ook erg van reizen, lezen, wandelen, kamperen en sporten. Alles heeft mijn aandacht.

Na  deze omzwervingen kwamen wij in 1999  voorgoed terug naar Nederland en begonnen aan een totaal nieuw leven. Na enige tijd ben ik begonnen met klei te werken. Eerst heb ik twee jaar lang een cursus gevolgd portret boetseren maar wilde meer leren en ben gaan draaien met klei, een uitdagende bezigheid wat ik inmiddels alweer 10 jaar doe. Ik volg nog steeds een cursus en leer nog steeds bij. Eigenlijk raak je met klei nooit uitgeleerd. Het werken met klei vraagt veel tijd en aandacht. Buiten het maken van voorwerpen en de tijd die het kost om het te laten drogen moet het ook nog gedecoreerd en geglazuurd worden wat weer een vak apart is maar daarover later in het blog.

Mijn missie is om te laten zien hoe fijn het is om met je handen iets te maken. Het is niet moeilijk maar je moet er wel lol in hebben. Je hoeft niet goed te zijn als je het maar met je hart doet.

Gewoon doen!