Kerstengeltjes

Zondag 26 november

We zitten in de laatste dagen van november nog een week en dan beginnen de Adventsweken.

Soms, niet elk jaar heb ik een projectje waarin ik wat maak van klei en dat in de bossen in onze omgeving hang. Ik doe dat altijd in de kersttijd en het onderwerp is gerelateerd aan deze tijd. Zo heb ik al eens kerstklokjes gemaakt en opgehangen enz. Dit jaar heb ik gekozen voor kerstengeltjes te zien op de foto aan het begin van de pagina.

De werkwijze is als volgt: Eerst maak ik een tekening op papier van het model dat ik wil hebben, dan knip ik het uit. Deze mal gebruik ik vervolgens en leg het op een uitgerolde plaat klei en snijd de engeltjes uit. Nadat de engeltjes leerhard zijn maak ik een gaatje in de bovenkant.

Klik op de foto voor de vergroting

Na een dag is alles droog en decoreer ik de engeltjes met verschillende kleurpigmenten. Ik decoreer zowel de voor als achterkant van de engeltjes. Voor de jurkjes van de engeltjes heb ik twee kleuren gebruikt, de kleur lichtblauw en de kleur roze. Als laatste maak ik ogen en de mond in het gezichtje en dan ben ik klaar

Ze gaan dan de oven in en worden biscuit gestookt daarna bewerk ik ze aan de voorkant met transparant glazuur en stook ze opnieuw op 1060°C. Ik maak er een nog touwtje aan en dan is het tijd om ze op te hangen.

Dat vind ik altijd het leukste om te doen maar maak je geen zorgen over vervuiling als de kersttijd voorbij is haal ik ze weer op maar meestal is het niet nodig en zijn ze al gevlogen.

1 Reactie op “Kerstengeltjes

Comments are closed.