Nog weer eens een torentje

Maandag 20 november

Klik op de foto voor de vergroting

Nog maar weer eens een torentje gemaakt ter aanvulling van de serie die ik al heb. Het blijft leuk werk.

De onderdelen van het torentje zijn voornamelijk gedraaid, alleen de randjes tussen de verschillende delen zijn er met de hand opgemaakt. Vervolgens heb ik alles in elkaar gezet en gelijmd met kleislib. Op het moment dat alles klaar was kwam ik tot de ontdekking dat het geheel te hoog was geworden voor mijn oven. Ik heb nog even gewacht of het misschien genoeg zou krimpen maar heb toch maar gekozen om het bovenste stuk er af te halen en te bewerken zodat het passend zou zijn als ik het in twee delen zou stoken.

Nadat alles goed was gedroogd heb ik het torentje gedecoreerd met verschillende kleurpigmenten en biscuit gestookt.

De volgende stap was glazuren. Sommige delen heb ik geglazuurd met transparant glazuur en het bovenste gedeelte heb ik gedaan met rode glazuur om daarna alles te stoken op 1060 graden.

De foto van het torentje is gefotografeerd op een achtergrond van een afbeelding van Ton Schulten, een Nederlandse schilder van huizen die me altijd inspireert evenals Hundertwasser en Gaudi. Het zijn de niet rechte lijnen in hun werk die me aanspreken. Ik probeer mijn eigen stijl te creëren en dat lukt aardig.

2 Reacties op “Nog weer eens een torentje

  1. Ik ben erg benieuwd hoe de inspiratie van Hundertwasser en Gaudi zich in je werk zal ontwikkelen.

  2. Mooi torentje! Ik zou er best wel in willen wonen. Net zoals die prinses in het sprookje die er uiteindelijk uitvalt met de kroon nog op haar hoofd..van Grimm meen ik
    @ Ben bedoel je het nieuwe boek van Dan Brown. Ik las namelijk net dit weekend op twitter dat het boek over Gaudi gaat!

Comments are closed.