Wierookschaaltje

Donderdag 16 november

De laatste weken is er niet zoveel uit mijn handen gekomen wat klei betreft maar het is er toch van gekomen. Omdat de dagen weer korter worden en we meer binnenshuis zijn komen de kaarsen weer op tafel en steken we een wierookstokje aan.

Het bracht me op het idee om eens een speciaal schaaltje te maken voor de kerstdagen. Het schaaltje wat ik voor ogen had heb ik gemaakt van witte klei waaruit ik een plak heb gesneden en die vervolgens op een buis heb laten drogen totdat de klei leerhard was. Dit heb ik gedaan voor de vorm.

Vervolgens heb ik op de leerharde klei een bol aangebracht waarin ik een gat heb gemaakt voor het wierookstokje. De twee hulstbladeren en bessen zijn daarna aangebracht.

De ondergrond heb ik bewerkt met wit kleurpigment en hetzelfde heb ik gedaan bij de bladeren en bessen maar dan met groen en rood kleurpigment. Nadat ik alles biscuit gestookt heb is het schaaltje geglazuurd met transparant glazuur, alleen de randen van het schaaltje zijn gedaan met rood glazuur en gestookt op 1060 graden.

Een leuke aanvulling voor de kerstsfeer. Laat de winter maar komen!