De eerste nieuwe voorwerpen zijn er weer

Donderdag 19 oktober

De eerste voorwerpen zijn deze week weer gemaakt. Ik wilde nog graag bekers hebben die ik ter zijner tijd in de caravan ga gebruiken Onlangs heb ik een oude schaal weg gedaan omdat hij beschadigd was en om hygiënische redenen niet meer te gebruiken.

Zo heb je gelijk weer aandachtspunten en kan je aan de gang. Zoals je op de foto kunt zien heb ik 4 bekers met oren gedraaid en 2 schalen. De eerste schaal die ik draaide was te klein naar mijn zin (18 cm doorsnee) en daarom heb ik nog een tweede gemaakt met een doorsnee van 28 cm en met een hoge rand. Aan de lage schaal rechts heb twee oren gezet en een ribbel randje gemaakt.

Natuurlijk krimpt de klei nog tijdens het drogen maar ik ga er van uit dat de grootste schaal qua hoogte en doorsnee genoeg blijkt te zijn om er een salade in te doen, anders zal ik nog een grotere moeten maken.

Ik laat alles nu een paar dagen drogen en dan ga ik biscuit stoken maar dat wordt volgende week. Als ze klaar zijn zal ik laten zien hoe ze zijn geworden. Over de decoratie en het glazuur moet ik nog nadenken.

1 Reactie op “De eerste nieuwe voorwerpen zijn er weer

Comments are closed.