Zuid Afrika

Zondag 8 oktober

Uitzicht vanaf het rotsblok

De zon schijnt en het is prachtig weer (23 graden) We gaan vandaag wandelen en maken in de directe omgeving een wandeling naar de Gorge (ravijn). We starten vanaf ons huisje en gaan dan gelijk omlaag naar het riviertje en van daaruit gaat het omhoog. Het is een tocht van 7 uur waarvoor we eigenlijk een beetje te laat gestart zijn (9:15 uur) maar we zien wel hoever we komen. We zijn ook niet zo goed bevoorraadt deze keer want crackers gesmeerd is niet zo jofel voor onderweg met warm weer maar we hebben gedroogd fruit bij ons en dat zal de ergste honger wel stillen en water hebben we genoeg bij ons.

We vorderen goed en hebben prachtige uitzichten en het weer is prachtig er zijn wel wat wolken zo nu en dan maar dat is wel prettig. Er zijn ook veel bloemsoorten te zien, ze zijn nog klein en erg mooi van kleur. We zijn niet de enigen die het pad lopen. Er zijn veel mensen op de been van verschillende nationaliteiten. Een paar Spanjaarden vragen om een foto van hen te maken, ze vinden dat leuk.

Na verloop van tijd zijn bij de ingang van het ravijn en zien een groot rotsblok waar we lekker in de zon kunnen zitten, We eten ons gedroogd fruit op en drinken wat terwijl we uitrusten We besluiten dan om niet het ravijn in te gaan want er liggen grote rotsblokken en er is niet veel te zien en op de plek waar we nu zitten hebben we een prachtig uitzicht  over het riviertje de bergen en de vallei.

Na verloop van tijd stappen we maar weer eens op en lopen terug naar het kamp. De wandeling gaat nu bergafwaarts want zo stiekem weg zijn we toch nog 200m geklommen en dat gaan we nu weer dalen. Onderweg komt ons een schoolklas achterop die we voorbij laten gaan. Het blijkt een Engelse school te zijn waar de kinderen nog een uniform aan hebben Als ze voorbij lopen worden we bedankt door alle kinderen en ze wensen ons een goede dag en daar nog bij groeten de jongens door hun pet af en weer op te zetten. We moeten er wel om lachen.

Rode bloemen aan de bomen

Al gauw zien we ons kamp in de verte liggen en nog even een steil stukje klimmen en dan zijn we weer in het kamp en moeten dan eerst een beetje bijkomen want het was toch best wel warm waar nog bijkomt dat onze conditie ook niet optimaal is want we hebben wel veel gezeten in als die parken die we hiervoor bezocht hebben en waar weinig ruimte was om een wandeling te maken maar we hebben genoten.

Nu nog douchen en vanavond  eten we in het nabij gelegen hotel en dan is de dag weer vol.