Zuid Afrika

Zaterdag 7 oktober

Riviertje in het landschap

Als we opstaan regent het wat en je kijkt wat treurig tegen de bergen aan. Het ziet er aan deze kant van de wereld niet erg vrolijk uit als het regent. We ontbijten en hebben dan een aantal dingen te regelen. Er wordt gebeld en het blijkt dat er een misverstand is wat betreft de boeking die er heeft plaatsgevonden en dat bij dit kamp de fout is gemaakt. Omdat we toch al bezig waren alles te regelen met het lokale reisbureau hebben we gevraagd of we in plaats van 6 nachten hier te blijven we nog 3 nachten elders wat te regelen is omdat het weer hier momenteel miserabel is.

Na een tijdje te hebben gewacht werden we teruggebeld en konden we kiezen uit 3 mogelijkheden in Johannesburg. We hebben gekozen voor een Lodge met ontbijt met de mogelijkheid om nog wat te zien van Johannesburg waar we op donderdagavond met het vliegtuig weer naar Nederland vertrekken. We hebben nu 2 nachten in Johannesburg en verblijven hier in totaal 4 nachten. Het klinkt allemaal een beetje ingewikkeld maar het komt er gewoon op neer dat ons 6 nachten in dit berggebied met regen een beetje teveel van het goede is.

Nadat alles geregeld was zijn we naar het hotel gereden hier 12 km vandaan om te lunchen. Het smaakte ons prima en zijn vervolgens nog wat rondgereden om wat dorpjes of kralen te bekijken. De mensen leven er nog erg primitief. Als ze een baan hebben lopen ze kilometers ver om bij hun werk te komen. Ze hebben zelf geen vervoer en ook wordt er niet voor vervoer gezorgd.

Huisje van de lokale bevolking

Veel mensen hebben een klein hutje in een kraal waar een paar dieren rondlopen zoals een koe of een varken. Er zijn ook mensen die in een klein huisje wonen en net wat meer dieren hebben maar de veestapel is klein en de grond is erg schraal waardoor de dieren er mager uitzien. Het lijkt erop dat ze wel genoeg water hebben want zo hier en daar loopt er wel een riviertje maar de regentijd moet nog beginnen. Momenteel zijn ze bezig om stukken grond af te branden, het stinkt vreselijk maar geeft wel weer vruchtbare grond waar weer jong gras op kan groeien. De omgeving ziet er geblakerd uit, niet erg opwekkend.

Het afbranden van hellingen

Later in de middag rijden we weer terug, het regent nog steeds een beetje maar morgen zal het in ieder geval wat droger zijn. We maken ons eten klaar en doen de open haard aan om ons een beetje warm te houden en dan is er al bijna weer een dag voorbij.

Morgen gaan we verder rondkijken en zien wat er nog meer te zien en te beleven is.

1 Reactie op “Zuid Afrika

  1. Erica, ik volg je op de voet, later meer om iets af
    te spreken

Comments are closed.