Zuid Afrika

Vrijdag 6 oktober

Uitzicht vanuit onze accommodatie

Na het ontbijt van onze Bed & Breakfast in de auto gestapt en begonnen aan onze reis verder naar het zuiden. We gaan nu naar de Drakensbergen waar we de laatst 6 dagen van onze reis zullen doorbrengen. Het is een natuurgebied in de bergen.

De reis duurt ongeveer 6 uur en we moeten een afstand van 518 km overbruggen. Het is de langste afstand die we op deze reis maken. Het landschap veranderd al snel en we komen in een gebied met veel groen en bomen en natuurlijk weer de rietsuikervelden. In ieder geval ziet het er weer heel anders uit dan aan de kust waar we net vandaan komen. Er is ook veel verkeer omdat we op een hoofdader rijden die van het noord-westen naar Johannesburg loopt. De wegen zijn redelijk goed en zo hier en daar treffen we een stuk vierbaansweg waardoor we iets meer op kunnen schieten. Onderweg eten we wat, halen benzine en komen vervolgens tegen half vier aan in het kamp Thendele. We melden ons en dan blijkt dat ze onze boeking hebben gecanceld wat inhoud dat we niet meer in het gereserveerde huisje terecht kunnen. Ze hebben nog wel een huisje maar daarvoor moeten we bijbetalen dus een boel geneuzel maar daar denken we later wel weer eens over na. We hebben de komende dagen onderdak en hoeven niet zoals Jozef & Maria op zoek naar een herberg.

Als we ons huisje betreden richten we ons wat in en proberen in een bijgelegen hotel onze avondmaaltijd te regelen maar moeten dan nog anderhalf uur wachten voordat we kunnen eten en dat duurt ons te lang  We zijn moe dus rijden we terug en maken voor ons zelf een paar boterhammen met gebakken ei klaar. Morgen kijken we weer verder.

Het is in dit kamp de bedoeling dat je je eigen eten klaarmaakt. Er is geen restaurant en de eerste supermarkt ligt 50 km verderop dus heen en terug 100 km rijden. We hadden gisteren al wat inkopen gedaan en voor de eerste dagen redden we ons zeker.

Morgen kijken we wat hier zoal te doen is. Het is voornamelijk een wandelgebied in de bergen met verschillende routes die je kan lopen, ook zijn er nog zo hier en daar wat bezienswaardigheden maar daar hebben we ons nog niet in verdiept. Het huisje is ruim met een kamer, keuken en 2 slaapkamers. Gelukkig hebben we hier bereik van onze telefoons anders werd het wel heel eenzaam maar we gaan ons vast vermaken.