Zuid Afrika

Donderdag 5 oktober

Krokodil

Vandaag is het de laatste dag in de wetlands. We hebben voor vanmorgen een boottrip geboekt en na het ontbijt vertrekken we naar de kade waar de boten vertrekken. Het is een meer dat in het wetland gebied ligt waar 5 rivieren in uitkomen. Vroeger was er een open verbinding met de zee maar omdat het al een behoorlijk aantal jaren niet of weinig geregend heeft is de verbinding met de zee verbroken. In dit meer zitten de neushoorns en een aantal krokodillen.

Als we vertrekken met de boot zien we gelijk overal kuddes neushoorns in het water staan. Onze kapitein/gids verteld dat nijlpaarden niet kunnen zwemmen en altijd met hun poten op de bodem staan. Als het water te laag is gaan ze op hun knieën liggen als het water te hoog is gaan ze op de bodem staan en drukken zich regelmatig omhoog om adem te kunnen halen. Ze blijven tot zonsondergang in het water en dan klimmen ze op de kant en gaan gras eten in de nabijheid. Met een beetje geluk kom je er dan een tegen. De mensen in het dorp waar wij logeren zeggen dat de nijlpaarden ’s avonds ook in het dorp komen maar dat hebben we nog niet gezien. We hebben ze wel een paar keer overdag in de verte zien lopen zowel in het Krugerpark als in het park van de wetlands maar het was altijd te ver weg om een foto t kunnen nemen. Ze rennen ook erg hard wat je niet zou geloven van zo’n log dieren maar ze lopen 40 km per uur.

Als we verder varen zien we ook een aantal vogels die we nog niet eerder gezien hebben zoals de reuze ijsvogel en de visarend. In een zijarm van het meer zien we 2 krokodillen aan de kant liggen, ze liggen doodstil. De boot vaart zo dicht mogelijk naar de kant zodat iedereen een foto kan maken van de dieren. We varen daarna nog een klein stukje verder over de rivier en dan is het tijd om terug te gaan.

Na de boottocht gaan we eerst lunchen want het al ruim 12 uur. Omdat het weer niet zo mooi is besluiten we nog een stukje van het park te bekijken waar we gisteren ook geweest zijn. We zien enkele dieren die we gisteren ook gezien hebben maar het blijft leuk om overal rond te kijken om te kijken of er nog dieren te vinden zijn. Als we bij het strand komen zien we een aantal vervet aapjes die proberen om eten te stelen van de mensen op het strand.

Al we teruggaan is het alweer 17:00 uur we doen wat boodschappen voor morgen als we verder gaan en dan gaan we gelijk maar eten en de zonsondergang bekijken. Morgen gaan we naar de bergen ook in het oosten van Zuid Afrika maar 500 km naar het zuiden, We blijven er totdat we naar huis gaan, volgende week donderdag. Het kan zijn dat er geen wifi is en dat ik niet in staat ben om nog wat te schrijven. Even afwachten!

1 Reactie op “Zuid Afrika

Comments are closed.