Zuid Afrika

Nijlpaard in het water

Woensdag 4 oktober

Om half zes gaat de wekker we zetten koffie om goed wakker te worden want om 6:00 uur staat een safariauto met gids voor de deur. Het is net licht als we op weg gaan naar de wetlands. Onze gids begint ons gelijk te vertellen over de geschiedenis van het park en welke dieren we er kunnen verwachten als we geluk hebben. Er leven in dit park geen giraffes vanwege de zachte grondsoort hun poten zijn er niet op berekend. Olifanten zijn hier ook geen succes want die komen uit het Krugerpark en zijn agressief omdat ze uit hun familie zijn weggehaald dus hebben ze de olifanten geïsoleerd en zijn niet te bezichtigen voor de toeristen. De dieren die hier nu leven zijn de nijlpaarden, buffelo’s, verschillende soorten herten, zebra’s, de wildebeest, vogels, leguanen en nog wat klein grut en niet te vergeten de walvissen.

Leguaan

Als we goed op weg zijn zien we gelijk allerlei dieren, we rijden het park kris kras door en komen langs meertjes, een rivier en daarna rijden we naar zee. We zien de walvissen springen uit het water maar het is te ver weg om er een goede foto van te maken. We verblijven een tijdje aan het strand en in de tussen tijd maakt de gids die Afrikaans spreekt, wat een taaltje is dat op het Nederlands lijkt, het ontbijt voor ons klaar. We ontbijten en hij verteld verder over het park.

Mongoose

Het park is qua vegetatie heel anders dan het Krugerpark met hoge bomen, dicht struikgewas en erg groen maar het heet dan ook niet voor niets wetlands maar het is wel wat moeilijker om dieren te spotten. Tegen elf uur komen we bij Cape Vidal, een gebied waar je bij de Indische oceaan uitkomt met lange stranden. De zee is erg ruw en er zijn hoge golven. Ook hier zijn de walvissen druk bezig, het lijkt alsof ze genieten van de hoge golven want we zien ze regelmatig springen en zien hun staarten en soms komen ze bijna helemaal uit het water. We maken een strandwandeling en tegen 12:00 uur heeft onze gids op de braai, zoals hier de barbecue heet onze lunch klaargemaakt. We eten wat en het smaakt ons fantastisch . We krijgen visite van ongeveer 50 mongoose een soort ratachtige dieren met een lange staart die komen kijken of er voor hen ook nog wat te eten is maar helaas.

Na het eten rijden we door een ander gedeelte van het park en komen dan nog een aantal waterbokken tegen en enkele nijlpaarden en wildebeest en een dikke leguaan. Tegen 15:00 uur zijn we weer terug bij ons overnachtingsadres.

De rest van de middag doen we niet zoveel meer want het was een warme dag en we moeten er even van bijkomen maar we kunnen terugkijken op een fantastische dag met lekker eten, veel dieren maar vooral met de taal die de blanken hier spreken.