Zuid Afrika

Dinsdag 3 oktober 

Een laatste kraal voordat we de grens naar Zuid Afrika overgaan.

Vanmorgen eerst ontbeten en vervolgens de sleutel ingeleverd en vertrokken. We hebben vandaag weer een eind te rijden.(293 km). We rijden nu richting het zuiden van Swaziland naar de grens met Zuid Afrika. We hebben dan opnieuw de grensprocedure aan beide kanten wat enige tijd in beslag neemt voordat we verder naar het zuid oosten van Zuid Afrika rijden. Als we weer in Zuid Afrika rijden veranderd het landschap en komen we in de wetlands, moerasgebieden terecht. We zien een bordje met restaurant, slaan af en komen terecht in een park met Lodge. We vragen of we er terecht kunnen voor koffie en dat kan. Als we bij het restaurant aankomen zien we prachtige aangelegde tuinen met verschillende soorten planten en bomen. De Lodge zelf wordt beheerd door Engelsen en we worden hartelijk welkom geheten. We zitten op het terras van het restaurant met een geweldig uitzicht over het dal en het bijbehorende water wat in het noorden van de wetlands ligt. We drinken koffie en rijden daarna weer verder. We lunchen onderweg nog een keer en tegen 14:00 uur komen aan in st. Lucia in ons bed & breakfast.

We worden welkom geheten en krijgen de nodige informatie. Ook wordt een boeking voor morgen voor ons gemaakt voor een safaritocht voor de hele dag met ontbijt en lunch.  We gaan dan de wetlands in met een gids.

We krijgen nog wat informatie en lopen vanuit ons verblijf richting Indische oceaan. We worden gewaarschuwd om niet door het bos te lopen vanwege de nijlpaarden die tegen de schemer overal rondlopen tot in de bewoonde omgeving. Dat is nog eens wat anders dan de nijlpaarden die wij in de parken hebben gezien en heel erg schuw waren.

Als we bij de zee aankomen is het vochtig warm en 28 graden, het soort warmte wat we kennen van onze tijd in het Midden Oosten. Het is weer even wennen. Bij het restaurant drinken we wat en lopen dan weer terug naar ons adres. Het is half vijf als we terug zijn. We eten wat in de plaats en gaan ons dan voorbereiden op onze safari van morgen die om 6:00 uur morgenvroeg begint.