Swaziland

Zondag 1 oktober

Ons verblijf in Hlane Swaziland

Na het ontbijt vertrekken we uit het Krugerpark. Het is dan ongeveer half negen. Voordat we uit het park zijn en bij de uitgaanspoort hebben we een half uur gereden. We checken uit en verlaten het park. We rijden nu richting Mozambique wat ten oosten van Zuid- Afrika ligt. Dan rijden we zuidelijk naar Swaziland en ondertussen veranderd het landschap totaal. We rijden langs plantages van suikerriet en bananen en de enige onderbreking zijn de suikerfabrieken die het landschap ontsieren. De bewolking is nu autochtoon en woont in kleine dorpjes rondom de suikerfabrieken wat tevens hun boterham zal zijn.

We komen bij de grens en wachten in een rij totdat we aan de beurt zijn. Het voor ons bekende ritueel want zo ging het ook in het Midden-Oosten, De mensen van de douanepost zijn vriendelijk en we betalen het geld krijgen de benodigde stempels en dan mogen we doorrijden Swaziland in. Er is bijna geen verkeer op de weg wat ons verbaasd maar het rijdt wel relaxt. Na 65 km komen we om de plaats van bestemming, een klein park 2 maal zo groot als Gelderland waar we twee nachten zullen verblijven. Het is het koninklijk park met daarbinnen een aantal huisjes waar je kunt verblijven. Wij krijgen een groot huis voor 8 personen met een gezamenlijke keuken en badkamer, We zijn de enige die gebruik maken van het huis.

Er is geen elektriciteit in het kamp en hebben alleen petroleum en olielampen. Om 17:00 uur steken we een paar lampen aan zodat we een beetje rond kunnen bewegen. We hebben ook geen bereik voor onze telefoons. Het park met omheining ligt op 10 meter afstand van ons huis. Om 5 uur gaan we op de banken zitten bij de omheining van het park en kijken wat er zoals langs komt aan wild. Er ligt een meertje vlakbij ons en daar komen de dieren naartoe om te drinken bij zonsondergang. Er zijn allerlei geluiden van vogels, nijlpaarden en neushoorns die we vanaf het bankje kunnen zien. Het is fantastisch om dat te ervaren.

Er is een restaurant waar je kunt eten. Het is een eenvoudige keuken omdat er niet alles voorhanden is maar ook dat is een leuke ervaring. Momenteel zit ik dit bericht te schrijven op de veranda van ons huis met een olielampje naast me en met de geluiden van de dieren om ons heen.