Zuid Afrika

Zaterdag 30 september

Neushoorn

Voor ons was het vandaag al dierendag in plaats van 4 oktober.

We staan om half vijf vanmorgen op omdat we om 5 uur meegaan met een safaritocht met gids. De hele tocht zal 3 uur duren. Als we vertrekken is het nog helemaal donker en dat is hier erg donker. Het is niet echt helder en er wordt ons gevraagd om met een schijnwerpers in de Bush te schijnen zodat we wat kunnen onderscheiden indien er wat zien te zien is. Op het eerste stuk is niet veel te beleven maar al gauw zien we de zon opkomen en wordt het licht een prachtig gezicht, Al rijdend komen we een aantal hyena’s tegen die een spoor volgen en zich niet druk maken of wij nu stoppen of niet. Dus we zien ze van dichtbij. Als we verder rijden komen we vervolgens een aantal neushoorns tegen die net voor onze jeep de weg oversteken. Het blijken er in totaal 4 te zijn terwijl we gisteren moeilijk moesten doen om in ieder geval een goede foto te krijgen wat overigens niet echt lukte.

Daarna zien we zebra’s, giraffes, een olifant met een babyolifantje en een hele grote kudde met buffels (ongeveer 100 stuks), Ze zijn zich aan het verplaatsen naar elders.

We hopen vandaag een luipaard te zien die in dit gebied voorkomt maar het mocht niet zo zijn. Wel rijden we naar een waterplas waar we een aantal kleine schildpadden op de rand zien zitten in de zon. Ze blijven gewoon zitten als we aankomen rijden en nog gauw schiet een krokodil van 150 cm in het water. Helaas geen foto, we waren gefocust op de schildpadden en hadden zeker geen krokodil verwacht want het gebied is vrij droog. Zo zie je maar de natuur heeft zijn eigen wetten. Om de waterplas heen loopt een gier die naar het water toe wil gaan maar hij blijft om zich heen kijken en heeft waarschijnlijk in de gaten dat de krokodil in het water zit. Hij blijft er een behoorlijke tijd staan en besluit dan om weg te gaan.

Als we om 8 uur terug zijn gaan we eerst ontbijten en besluiten dan zelf nog even een rondje te rijden. Dat rondje duurt meestal uren vanwege de maximale snelheid en omdat daarbij ook veel te zien is. Het gebied waar we rijden is wat droger dan waar we vanmorgen waren waardoor er ook minder te zien is. We zien wel 3 leeuwen op een heuveltop liggen, ze kijken uit over de omgeving om iets te ontdekken voor een maaltijdje.

Tegen 14:00 uur zijn we weer terug in het kamp en gebruiken we de lunch. We rusten de rest van de middag. Het weer is omgeslagen en het is bewolkt geworden, het ziet er uit alsof het gaat regenen.

We eten onze laatste avond maaltijd in dit kamp want morgen trekken we verder naar Swaziland. Een opzichzelfstaand koninkrijk binnen de grenzen van Zuid Afrika.