Zuid Afrika

Vrijdag 29 september

Wij zijn twee vriendjes

We staan vandaag later op dan voorheen en ontbijten. We hebben nog niet echt plannen gemaakt voor vandaag en besluiten eerst een tijdje buiten te gaan zitten want het lijkt erop dat de zon gaat schijnen. We lezen wat en dan is de ochtend al zo weer voorbij. We eten wat in ons huisje want we hebben wat crackers met beleg gehaald om zelf klaar te maken.

Na de lunch rijden we met de auto richting Crocodile Bridge een Lodge dat in het zuiden van het Krugerpark ligt 52 km naar het oosten van het park aan de rivier de Crocodile. Eerst schieten we nog redelijk op maar op een gegeven moment wordt het een onverharde weg en kunnen we niet harder rijden dan 25 km en begrijpen dat we nooit voor zonsondergang terug kunnen zijn in ons kamp. We besluiten om tot half vier door te rijden en dan terug te gaan. Zogezegd, zo gedaan.

Onderweg zien we eerst een paar giraffen en vervolgens zien we 3 neushoorns wat verder van de weg lopen. Helaas te ver om een goede foto te maken. Ze staan wel op de foto maar zijn voor ons niet als neushoorn te herkennen.
Ze lopen tussen de bomen door wat te grazen en zijn maar gedeeltelijk te zien maar het zijn wel neushoorns wat duidelijk te zien is aan de twee hoorns die op hun snuit zitten.

We komen later nog wat olifanten en apen tegen en later in de middag zien we nog een aantal warthogs, een soort wilde zwijntjes. Er zit niet veel fut meer in de beestjes. Ze zijn kennelijk moe van het harde rennen.Tussen de bomen zien we regelmatig impala’s en omdat we redelijk dicht langs een rivier rijden zijn er ook veel vogels te spotten. We komen langs een paar kale bomen waarin allemaal gieren zitten en dat hebben we ook nog niet gezien. Om half vier keren we om en rijden terug naar ons kamp waar we om 17:00 uur aankomen. We brengen de spullen weg naar ons huisje en gaan dan eerst eten.

We zitten bij het restaurant lekker buiten op het terras en genieten van de zonsondergang, ons eten en van de dierengeluiden in de omgeving.