Zuid Afrika

Woensdag 26 september

Yellow-Billed Hornbill

Vanmorgen niet al te vroeg opgestaan en ontbeten. Het is donker en bewolkt weer en de temperatuur komt niet verder dan 15 graden. We gaan vandaag opnieuw op pad om wat rond te kijken in de omgeving. Aanvankelijk zien we geen dieren maar ons was dan ook al verteld dat ze tussen 10:00 uur  en 16:00 uur ’s middags niet zo actief zijn. Later in de ochtend hebben we meer geluk en zien we een wildebeest, zebra’s wat giraffes, impala’s en verschillende soorten vogels die we in Nederland niet kennen. Het blijft leuk om dieren te ontdekken. Tegen 14:00 uur gaan we terug naar ons kamp om te lunchen

Om half vijf vertrekken we dan weer voor een 3 uur durende safaritocht met gids om opnieuw dieren te spotten. We hebben geluk en zien opnieuw de twee leeuwen die we gisteren gezien hebben. We zagen toen een dood dier in het water liggen en nu bleek dat het de prooi van de leeuwen was maar dat wisten we gisteren niet. Onze gids vertelde dat ze de buffelo (prooi) gejaagd en gedood hadden maar de buffelo was in het water terecht gekomen. De twee leeuwen hebben vandaag hun prooi uit het water gesleept en lagen nu op wacht bij hun prooi. Op een later tijdstip scheuren ze de prooi in stukken en eten het op. Wel heel bijzonder om dat in levende lijve te zien en niet op televisie. Later zien we nog een paar hyena’s en jakhalzen en een grote kudde olifanten met jongen. Als het donker wordt zien we niet zoveel meer maar het is wel heel apart om in het pikkedonker door de rimboe te rijden. Om half acht zijn we weer terug in het kamp en gaan we gauw eten.

Later op de avond pakken we onze spullen weer in want morgenvroeg om 6:00 uur vertrekken we naar Berg en Dal een plaats in het zuiden van het Krugerpark, terwijl we nu in het noorden zitten. Het wordt een trip van 11 uur rijden vanwege de maximum snelheid van 50 km en het nodige oponthoud vanwege het bekijken van de dieren die we misschien tegen zullen komen. We moeten om 18:00 uur in het kamp van Berg en Dal zijn want dan gaat de poort dicht dit i.v.m de wilde dieren. Dus op tijd naar bed.