Zuid Afrika

Dinsdag 26 september

We gaan vandaag naar het Krugerpark voor 5 dagen. We ontbijten en daarna vertrekken we na een fikse onweersbui met hevige regen richting Krugerpark.

We vertrekken om kwart over acht en moeten een behoorlijk stuk rijden vandaag (271 km). De weg naar het Krugerpark is een mooie weg om te rijden, veel eucalyptusbomen en dennenbomen. Als we vlak bij de ingang van het Krugerpark zijn bij de plaats Phalaborwa halen we eerst benzine, doen een paar boodschappen in de supermarkt voor de komende dagen en gaan dan naar een restaurant om wat te eten.Het is dan 12 uur

Na de lunch zijn we gereed om naar het park te gaan. We melden ons bij de poort en verrichten wat formaliteiten en dan kan het avontuur beginnen.

De weg in het park is verhard maar je mag niet harder rijden dan 50 km. De dieren van het Krugerpark lopen vrij rond en je kan ze overal tegenkomen. De afstand die we nog moeten overbruggen naar ons verblijf in het Mopani Rest Camp is 75 km. Misschien een leuk weetje, het Krugerpark is half zo groot als Nederland.

We zijn nog maar net in het park en we zien al een paar impala’s, een waterbok, buffels, giraffes, zebra’s en olifanten. Een hele tijd later zien we 2 leeuwen lopen.

Het was eigenlijk te veel in een keer maar we hebben voldoende foto’s kunnen maken. We eten wat in het restaurant van het kamp en als we teruglopen naar ons huisje is het pikdonker met een hemel vol sterren, zo zie je het in Nederland niet meer. Een hele aparte gewaarwording.