Zuid Africa

Maandag 25 september

Potholes

Zoals ik gisteren schreef hebben we een paar bezienswaardigheden overgeslagen vanwege de nevel gisteren. We gaan het vandaag opnieuw proberen. Het is mooi weer en het zal ongeveer 25 graden worden.

Na het ontbijt vertrekken we naar de Panoramaroute die we gisteren hebben gereden en rijden eerst naar Bourke’s, Luck Potholes. Potholes zijn gaten die door kolkend water zijn ontstaan in de rotsen en dat is een indrukwekkend gezicht.

We bezichtigen het gebied van de Potholes en lopen er doorheen. Het is lekker weer met mooie vergezichten en het is nog niet druk. We maken foto’s van het gebied en dan is het tijd om weer verder te gaan.

We rijden nu naar de Blyde Canyon en maken een wandeling door een gedeelte van de Canyon. Het was de bedoeling dat we een wandeling zouden maken van 5 km maar er stond al bij de begeleidende routebeschrijving dat je er 3 uur over zou doen. Het was nog maar half elf dus tijd genoeg om de wandeling te maken. Het bleek al gauw dat het een gebied was met redelijk grote rotsen waar je overheen moest klimmen. Goed, nu hebben we dat wel vaker gedaan maar er zitten dan vaak ook makkelijke stukken tussen. Zo niet deze keer.
Op smalle paadjes met rotsstenen moesten we ons voort bewegen naar beneden en als gauw hadden we het al door dat het niet beter zou worden, En daar kwam bij wat je omlaag loopt moet je op de terugweg ook weer klimmen. Het paadje was aan weerskanten voorzien van stekelachtige struiken en bomen wat het er niet gemakkelijker op maakte.

Blyde Canyon

Na een uur klimmen en dalen besloten we om weer terug te gaan want met het tempo wat we hadden zou het zeker vier geduurd hebben voordat we weer terug bij de bewoonde wereld zouden zijn. Dus weer een uur terug geklauterd naar het begin waar op een parkeerplaats onze auto stond. We hadden gelukkig genoeg water bij ons want het was ondertussen warm geworden maar we hadden geen eten bij ons en onze magen begonnen toch wel wat te knorren na alle inspanning.

Weer terug op de parkeerplaats naar het dichtstbijzijnde  restaurant gereden om even goed te eten waar we ons erna weer een stuk beter voelden.

Wel zo goed want vanavond pakken we onze spullen weer bij elkaar om morgen naar het Krugerpark te rijden. Vanavond nog wat eten en daarna slapen en dan zit het avontuur van deze omgeving erop en gaat het verder in het Krugerpark. We hebben hier mooie dingen gedaan en gezien.