Vogeltjes

Maandag 14 augustus

Na de vakantie stonden er nog een aantal vogeltjes die bewerkt moesten worden.

Ik had de vogeltjes al voor de vakantie biscuit gestookt zodat ze alleen nog geglazuurd moesten worden. Deze keer heb ik 2 verschillende soorten glazuur gebruikt. Het ene vogeltje op de foto is blauw met een donkerblauwe spikkel. Het andere vogeltje is egaal blauw en wat donkerder van kleur.

Van te voren had ik aan de achterkant 2 gaatjes gemaakt voor het ijzerdraadje, eerst maakte ik er één gaatje in maar dan bleef het ijzerdraadje niet goed zitten en moest op een andere manier nog vast gemaakt worden. Mijn echtgenoot had de oplossing en adviseerde om twee gaatjes te maken zodat het geheel wat steviger is en niet omvalt. Het blijkt in de praktijk een prima idee te zijn waarvoor mijn hartelijke dank.

Ik hoefde nu alleen nog de vogeltjes te glazuren en te stoken op 1060 graden.

Nadat ik alles uit de oven had gehaald heb ik de staartjes met de bolletjes aangebracht. De bolletjes die op het ijzerdraadje zitten had ik gemaakt op het moment dat ik de vogeltjes gedraaid heb. De bolletjes zijn gemaakt van rode klei en de kleur van de bolletjes is van verschillende kleuren pigmenten.

In totaal zijn het 8 vogeltjes waarvan ik er 4 met staartjes aan het lijf heb gemaakt en de andere vier heb ik met een ijzerdraadje gedaan.

Nu is zijn alle kleistukken van voor de vakantie weggewerkt en ik kan ik aan andere projecten beginnen met nieuwe ideeën en een pak nieuwe klei.