Een boswandeling

Zondag 13 augustus

Ze zijn er weer de paddenstoelen!

Vanmiddag besloot ik een boswandeling te maken. Ik was vanwege de vakantie al een tijd niet in het bos geweest wat vlak naast ons huis ligt en het werd tijd dat ik weer eens in het bos rond ging kijken. Ik slenter dan min of meer door het bos om goed rond te kunnen kijken om te zien hoe de natuur in  mijn afwezigheid zich heeft ontwikkeld en wat er zoal is veranderd.

Ondanks dat het zondag is was het erg rustig in het bos. Het water in de plaatselijke beek die door het bos loopt stond erg laag dus het zal tijdens onze afwezigheid niet veel geregend hebben. De meeste zomerbloemen zijn inmiddels verdwenen en zo hier en daar beginnen de nazomer bloemen te komen. Ook de mais rondom het bos is erg hoog geworden zodat het onmogelijk is om nog wat in de verte te kunnen zien. De kolven zitten al in de mais, het hoeft alleen nog maar te rijpen.

Iemand had de moeite genomen om in het bos een een epistel op te hangen met daarop de pakkende tekst,  “Kappen met kappen” om de mensheid erop te wijzen dat je niet alles met de grond gelijk moet maken. Onderhoud is nodig maar met beleid. Er werd ook nog op gewezen dat soms hele stukken bos verdwijnen, waarvoor geen nieuwe aanplant komt. Het blijft interessant om het bos te verkennen.

Ergens verder op het pad tijdens de wandeling hadden baldadige kinderen een barricade van boomstammetjes gemaakt en wel zodanig dat het pad niet meer te gebruiken is voor oudere mensen en fietsers dus heb ik me nuttig gemaakt en het probleem verholpen en als dank kwam er een spierwit veertje vlak voor mijn voeten uit de lucht vallen.

Omdat ik voor een keer de telefoon bij me had heb ik een aantal foto’s van paddenstoelen gemaakt te zien op deze pagina. Het zijn de paddenstoelen die momenteel te vinden zijn in het bos.
Er zullen er ongetwijfeld nog meer zijn maar die heb ik niet gezien.

 

1 Reactie op “Een boswandeling

  1. Goh, dat er paddestoelen zijn! Paddestoelen gedijen toch alleen met vocht? Ik dacht dat het relatief droog was geweest deze zomer! Mooi dat ze er zijn! Paddestoelen maken mooie verbindingen onder de grond en zijn nuttig. Mooie opmerking ook: ‘ kappen met kappen’! Dat veertje is een mooie knipoog van de natuur!

Comments are closed.