Oostenrijk

Dinsdag 8 augustus

Na  Slovenië vertrekken we naar Oostenrijk. Als we 3 weken in Slovenië zijn geweest gaan we verder of liever gezegd  rijden we wat dichter naar huis.
Het is erg warm (36 graden) in Slovenië en de campings zijn overvol dus besluiten we om naar het Virgental in Oostenrijk te gaan. Het weer in Oostenrijk ziet er niet goed uit volgens de berichten maar we gokken het erop.

Prägraten

Op zaterdag 22 juli vertrekken we en rijden in een kleine 3 uur tijd naar de plaats van bestemming. We gaan naar een camping in het Virgental waar we al eens eerder zijn geweest in 2006. De camping ligt in de plaats Prägraten bij een hotel. Het is er rustig met goede voorzieningen en maar 18 staanplaatsen. Van hieruit settelen we ons, zetten de caravan op de plaats en houden weekend.
In Oostenrijk is er na 13:00 uur op zaterdag geen winkel meer open. We gebruiken een lunch in het plaatselijke café en kopen er broodjes voor de volgende dag en krijgen nog wat lokale informatie. Het weer is goed, nog wat optrekkende bewolking maar lekker wandelweer.

Op zondag maken we onze eerste wandeling om wat aan de hoogte te wennen maar al gauw voelen we weer hoe het moet en maken plannen voor de volgende dagen. We gebruiken onze resterende vakantie met het wandelen in de omgeving. Er zijn een aantal hutten waar we graag naartoe willen en in een later stadium krijgen we wandeltips om de meer begaanbare wegen in de directe omgeving te verkennen, die voeren langs verschillende dorpjes die op de heuvels liggen en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving en de dalen. We hebben geluk want elke dag is weer een mooie dag en de temperaturen komen niet hoger dan 28 of 30 graden maar nog belangrijker ’s avonds koelt het af waardoor we weer beter slapen..

De meeste hutten in de omgeving hebben we al eens gelopen in 2006 en omdat we deze keer niet echt getraind zijn voor de bergen hebben we het hoogteverschil bescheiden gehouden. Niet omdat we het niet meer kunnen opbrengen maar je moet het wel opbouwen en daar de tijd voor nemen anders loop je je kapot met het gevolg dat je helemaal niet meer kunt lopen. Omdat we nog maar 2 weken te gaan hadden hebben we de routes wel overdacht uitgekozen.

Het waren 2 intensieve maar mooie weken waarin we veel hebben gezien en gedaan, een goede afsluiting van de vakantieperiode.