Een vakantie hobby

Maandag 7 augustus

In deze blog vertel ik wat over mijn vakantie hobby…..

Na jaren ben ik weer begonnen met het breien van lappen voor bomen. In 2012 deed ik het voor de eerste keer tijdens een vakantie in Frankrijk. Ik heb er 4 lappen gebreid en op verschillende plaatsen opgehangen.

Tijdens onze vakantie in Slovenië ben ik opnieuw begonnen met breien. Ik was in Nederland al begonnen met het breien van een lap maar had geen leuke kleuren garen meer. Dus ben ik er mee gestopt in de hoop om in Slovenië leuke wol te kunnen kopen voor niet al te veel geld. Na enig zoeken en vragen aan de lokale bevolking vond ik in een klein plaatsje wat ik zocht.

Tijdens de vakantie in de lege uurtjes heb ik mijn hobby dus weer opgepakt en ben verder gaan breien aan de lap waaraan ik thuis al begonnen was.

Breien is erg meditatief en een heerlijke bezigheid voor tussendoor. Ik brei niet volgens een patroon maar neem kleuren waar ik op dat moment zin aan heb om mee te breien en zo gaat het ook met de patronen. Heel veel variatie in steken heb ik nu ook weer niet bij de hand en truien en sokken breien zijn niet mijn ding maar door veel verschillende kleuren te gebruiken met verschillende steken en motiefjes wordt het een leuk geheel en ik brei dan ook het een na het ander kleurenpatroon, puur voor het plezier. 

De breinaalden die ik gebruik zijn nr 4 en daar brei ik dan allerlei verschillende diktes wol, katoen of synthetisch garen mee. Het gaat nergens over maar het is zo leuk om te doen en ik hoef niet te tellen of stukken uit te halen omdat het fout is gegaan.
Maak je een fout gewoon doorgaan, de boom vindt het niet erg. Het is voor mij echt vakantie plezier. Natuurlijk doe ik in de vakantie ook andere dingen zoals mag blijken.

De kick komt als de lap klaar is want dan moet je nog een geschikte boom vinden waar je de lap goed in het zicht op kan hangen in de hoop dat niemand op dat moment langs komt en vraagt wat je aan het doen bent.

Stiekem ben ik altijd wel benieuw wat mensen er van vinden maar het leukst vind ik toch dat ik het niet weet en ook nooit meer op die plaats kom waar het is neergehangen of het allang weer vergeten ben.

De eerste lap die ik heb opgehangen deze vakantie is in de buurt van de camping van Bled. Naast de camping ligt een wandelpad en daar heb ik de lap aan een boom gehangen op 5 juli 19 juli 2017
De tweede lap heb ik op een wandelpad een week later gehangen in de buurt van Lacovo waar we in de omgeving een wandeling hebben gemaakt.

Ik heb nog een derde en vierde lap gebreid die ik hoopte op te hangen in Slovenië maar daar is het niet meer van gekomen omdat we na 3 weken Slovenië naar Oostenrijk (Het Virgental) zijn gegaan waar we de laatste 2 weken van de vakantie hebben doorgebracht met wandelingen naar berghutten en wandelingen die wat meer in de dalen waren.. Er was geen tijd meer om nog wat te breien of om de andere lappen op te hangen omdat we ’s avonds te moe waren van het klimmen. Ik heb nu nog 2 lappen liggen die op een boom wachten maar dat gaat nog wel een keer gebeuren in de toekomst. Misschien ergens in Nederland, misschien ergens anders.

Wie weet zie je ooit zo’n boom met een gebreide lap en heb ik de lap gemaakt maar het kan ook heel goed zijn dat het van iemand anders is want het wordt overal op de wereld gedaan en heet “Urban Knitting”.

De lappen hebben ongeveer een lengte van 100 of 125 cm. Dit is lang genoeg voor een doorsnee boom.

1 Reactie op “Een vakantie hobby

  1. Mooi hoor, wat ben jij toch kreatief op veel gebied.
    Mocht je nog wol nodig hebben, bij mij staat nog genoeg.

Comments are closed.