Vakantie Slovenië

Het meer van Bled

Maandag 10 juli

Vandaag het vervolg van onze vakantie in Slovenië…….We zijn nu alweer een aantal dagen verder en hebben inmiddels alweer een aantal dingen gedaan om de omgeving beter te leren kennen.

Het plaatsje Zasip

Omdat we een aantal boodschappen nodig hadden hebben we een rondje gemaakt in de omgeving en zijn naar een aantal plaatsen geweest om rond te kijken. De plaatsen zijn niet groot maar wel erg mooi. Het lijken gezellige plaatsen waar je goed terecht kan om boodschappen te doen al is het soms wel even zoeken. De lokale mensen zijn erg behulpzaam en spreken meestal Engels of Duits en anders wordt het handen en voetenwerk. De namen van de plaatsen zijn onuitspreekbaar en daar begin ik dan ook niet aan.

We hebben in de directe omgeving ook al een 4-tal wandelingen gemaakt waarvan de omgeving prachtig is. Het is een overweldigende natuur met daarin een groot aantal goede wandelpaden die meestal goed bewegwijzerd zijn. Het enige wat we een beetje missen is onderweg een plaatselijk restaurant of café om koffie te drinken. Ze zijn er wel maar niet altijd direct in de wandelomgeving dus nemen we voor onderweg altijd wat te eten en te drinken mee.

In de kloof

Gisteren zijn we naar de plaats Zasip gereden om onze wandeling te beginnen die door een kloof loopt en een plaatselijke attractie is want die mag je natuurlijk niet missen als je in de buurt bent. Onderweg kwamen we niet veel wandelaars tegen maar bij de kloof gekomen waren er genoeg mensen aanwezig en was het een drukte van belang.

Op een ander punt in de kloof

Een zondag attractie dus en het is gelijk een mooie manier om de hitte wat te ontlopen want omdat het water zich een weg heeft gebaand door de kloof is het er lekker koel en dat is voor iedereen prettig. De kloof is een aantal kilometers lang  en loopt met een brug langs de wand en op sommige plekken is het erg nauw en moet je wachten op andere mensen voorbij te laten gaan. Het is een geduld wandeling maar dan zie je alles ook goed.

Als we uit de kloof komen voelt het snaterheet aan en dat is weer even wennen. We moeten nu nog een kilometer lopen via het dorp Podhom naar het dorp waar de auto staat geparkeerd. Het is even afzien maar het was het zeker waard.

Het weer is goed tot nu toe, zo nu en dan hebben we even een onweersbui maar dat is meestal ’s avonds of ’s nachts en dan hebben we er niet echt last van. Na de onweersbui is het even afgekoeld en fris en dat is dan ook wel weer lekker. We kunnen goed slapen want ’s avonds koelt het af naar zo’n 15 a 16 graden en daar kan je goed bij slapen.

De camping is een komen en gaan van mensen dus elke dag is weer een verrassing wie je buren zijn. Er zijn vele nationaliteiten aanwezig en dat is leuk. We vermaken ons prima.

Wordt vervolgd………

1 Reactie op “Vakantie Slovenië

  1. Wat een prachtige omgeving! Een streek waar je helemaal tot rust kunt komen, lijkt me zo!

Comments are closed.