Vakantie Slovenië

Het meer van Bled (Slovenië)

Juli 2017

Deze keer vertel ik wat over onze vakantie in Slovenië…..

Het is niet zo dat ik deze keer elke dag een verslag schrijf zoals bij onze reis naar Amerika maar zo nu en dan een paar algemeenheden is misschien wel leuk, dus houdt het in de gaten als je het leuk vindt.

We vertrekken uit Nederland en de eerste nacht overnachten we op een camping in Duitsland in de buurt van Neurenberg. Het is een prima camping om te overnachten tijdens een reis naar het zuiden en de Balkan.

Onderweg zien we in Duitsland een Rode Wouw, een roofvogel die we in Nederland niet zien, een enkele keer komt hij in het oosten van Nederland voor maar dat komt omdat de vogel geen flauw idee heeft van landsgrenzen.

De tweede dag rijden we door Oostenrijk naar Slovenië en eindigen bij Bled een stadje in het noorden van Slovenië in de buurt van de Julische Alpen wat voorlopig ons het uitgangspunt is om bergwandelingen te maken. We verblijven de eerste dagen rond de camping waar we nog een keer verkassen met onze caravan voor een plek met meer zon en waar we de nodige informatie verzamelen om ons wat beter bekend te maken met de omgeving die hier overigens prachtig is. Heel goed te vergelijken met Oostenrijk. De lokale bevolking is erg behulpzaam en vriendelijk, ze spreken Duits of Engels wat het voor ons wat makkelijker maakt want hun eigen taal is niet te verstaan voor ons en dat hebben ze zelf ook heel goed in de gaten. Het lijkt een fantastisch vakantie land als je van zee, bergen en vriendelijk mensen houdt.

We gaan ons hier prima vermaken zolang het weer goed blijft maar dat laat ik jullie allemaal nog weten, je hoort van ons.

 

1 Reactie op “Vakantie Slovenië

  1. Fijn wat van jullie te horen.
    We kennen het gebied van onze vroegere Joegoslavië reizen, geniet ervan en veel wandelplezier.

Comments are closed.