Nieuwe theebekers

Onlangs heb ik een serie nieuwe bekers gedraaid en ze vervangen voor mijn oude theebekers. De vorm is onveranderd, de kleuren zijn nieuw!

Het leuke is dat je andere kleuren kan gebruiken en je weer een tijdje tegen nieuwe kleuren aankijkt. Daar komt bij dat je met kleuren kan experimenteren en dat heb ik dan ook gedaan. De vorige serie theebekers had ik allemaal met geel glazuur bewerkt wat een frisse kleur geeft maar ik was toe aan andere kleuren.

De bekers zijn gedraaid met witte draaiklei en hebben een hoogte van 10 cm. Het is best moeilijk om ze op gelijke hoogte te krijgen maar dat lukt me tegenwoordig redelijk en is de afwijking soms nog maar 1 millimeter en geen centimeters meer. Ik heb de bekers een week laten drogen en ze vervolgens biscuit gestookt op 960 graden.

De glazuren die ik deze keer gebruikt heb zijn zelf gemaakt. Als basis heb ik witte glazuur gebruikt en er vervolgens kleur aan toegevoegd. Het komt ongeveer neer op 75% wit en 25 procent van een andere kleur. Alles moet goed gemend worden zodat het een homogeen geheel wordt anders krijg je strepen, donkere of lichte plekken. Het komt erg secuur en het beste is om de glazuur een aantal dagen steeds opnieuw goed te mixen.

De kleuren die ik gebruikt heb deze keer zijn lichtrood, lichtgroen en lichtgeel en lichtblauw. Op het moment dat je de bekers geglazuurd hebt kan je het effect nog niet zien dus moet je afwachten hoe het uit de oven komt en dat is altijd weer een verrassing. Zo ook deze keer.

De kleuren groen, geel, en blauw kwamen uitstekend uit de oven. Over de kleur rood was ik nog niet helemaal tevreden maar dat doe ik nog eens over en probeer het opnieuw. Verder ben ik reuze tevreden over de bekers

1 Reactie op “Nieuwe theebekers

Comments are closed.