IJsselpad

De IJssel

Maandag 8 mei

Er is een nieuw wandelpad ontstaan met de naam “IJsselpad”.

Het IJsselpad is een lange afstandspad en begint bij de plaats Westervoort en loopt helemaal langs de IJssel richting Kampen- Ramspol waar de rivier in het IJsselmeer uitkomt.
http://www.ijsselpad.nl

een nieuwsgierig schaap

We hebben bedacht dat het wel leuk voor ons is om dit pad te lopen. Uiteindelijk komen we uit de buurt van de IJssel en de rivier heeft best een rol gespeeld in ons leven.

We rijden met de trein naar Westervoort en beginnen daar onze wandeling. We lopen 12 km vandaag want echt warm is het nog niet en er is kans op regen en er staat een behoorlijke wind.
Het wordt een afwisselende wandeling met water, schepen, weilanden, dieren en bomen. De weilanden staan vol bloemen en we hebben mooie vergezichten. Je kan zelfs de heuvels en de bossen van de Posbank zien liggen.

De route is nog niet bewegwijzerd maar dat gaat gebeuren in 2018. Officieel is het pad nog niet in gebruik genomen maar je kan het pad al wel lopen. De verschillende etappes staan op het internet en kan je downloaden indien je interesse hebt.

Het paard van Pipi Langkous

Wij lopen langs de rivier tot het plaatsje Lathem waar we de dijk aflopen richting dorp waar een bushalte is. De eerste etappe gaat nog wat verder maar omdat het zo nu en dan wat motregent vinden we het wel genoeg voor vandaag. We zoeken de bushalte op en rijden met de bus naar het Centraal station in Arnhem waar we de trein naar huis nemen. We hebben een mooie wandeling gehad en zijn zeer tevreden over de route. Een aanrader voor iedereen die van wandelen houdt.

De route beschrijving en de kaarten van het pad staan op het internet. De link staat hierboven in dit bericht.

1 Reactie op “IJsselpad

  1. Wat is het landschap bij jullie toch mooi!Een vriend van ons zei het al eens: het coulissen landschap. Dat is nergens anders in Nederland alleen in de Achterhoek!

Comments are closed.