Een wandeling rondom Borculo

Vrijdag 5 mei

Op deze niet zo mooie dag……..

maken we een wandeling rondom Borculo, een plaats in de Achterhoek. Het weer is matig nog steeds te koud voor de tijd van het jaar maar daardoor laten we ons niet weerhouden. Het is droog en dat is genoeg voor ons want het weer doet toch wat het wil.

We lopen een route van ongeveer 6 km. De route is erg afwisselend. Eerst komen we door het bos waarin ook de Lebbenbrugge een boerderijmuseum ligt. We gaan hier nu niet naartoe maar in de zomer tijdens een wandeling of fietstocht is het leuk om er eens een kijkje te nemen.

Voetveer over de Berkel

Voordat we bij de boerderij aankomen slaan we rechtsaf en lopen dan richting het riviertje de Berkel die hier mooi meandert door een variërende landschap. We zijn hier niet alleen het schijnt een favoriete plaats te zijn van hondenliefhebbers met honden die houden van water. We lopen verder langs het riviertje maar moeten wel aan de andere kant van het riviertje zijn. Er is een trekpontje waarmee we de overkant kunnen bereiken. Het water is hier zo laag dat je er doorheen kan waden tenminste dat staat op het bordje maar dat doen we misschien een andere keer als het wat warmer is. We trekken ons dus naar de overkant en lopen dan weer verder.

We komen langs een heideveld maar dat ziet er nog niet erg aantrekkelijk uit. Er zijn wel veel vogels die al vrolijk hun deuntjes fluiten. De verschillende soorten bloemen zijn ook overal te zien zowel in de weilanden, het bos en aan de waterkant.

Na verloop van tijd komt Borculo weer in zicht en lopen we nog een stukje door de buitenwijken van het stadje richting de auto die we net buiten Borculo geparkeerd hebben. Het zit er weer op en hebben mooie foto’s gemaakt en fijn gewandeld.

Langs de sloot
Oude Wilgenbomen rondom een boerderij

We rijden naar huis maken onze schoenen schoon want we liepen door een hondenpoepveldje en dan is het altijd raak. Wie bang is vies of nat te worden moet zeker niet gaan wandelen op het platteland maar wij vinden dat juist de charme van het platteland. Er is veel te zien en te beleven, vervelen doe je je er nooit.

2 Reacties op “Een wandeling rondom Borculo

  1. Wat een mooie foto’s! Ik heb altijd als ik zulke plaatjes zie wat heimwee naar de Achterhoek. Vooral de wilgen mis ik hier in Brabant. Gelukkig mogen de koeien nu steeds meer in het Nederland naar buiten. Ook dat geeft een vredig harmonieus gevoel, een grazende koe. Het werkt beslist ‘ontstressend’ 😉

Comments are closed.