Amerika (30)

Fisherman’s Wharf

Maandag 17 april 2de Paasdag

De laatste dag in Amerika.
We vertrekken op tijd richting Roadbear inleverpunt in San Leandro.

Het is nevelig in het bos van RedWood als we opstaan. We doen de laatste klussen zoals beddengoed afhalen enz. We ontbijten en vertrekken richting San Leandro wat nog ongeveer een uur rijden is.

Als we aankomen is het tegen 9:00 uur en moeten we in een rij staan met de campers om uit te pakken en gecontroleerd te worden. We hadden recht op 3500 mile vrij rijden daarna moet je betalen. We komen in totaal uit op 4618 mile maar we zijn dan ook kris kras het land doorgereden.

In de baai
De werf zit vol met grote meeuwen

Tegen 11:00 uur is alles geregeld en worden we met een busje naar het hotel gereden waar we aankomende nacht overnachten. Eerst moeten er nog mensen bij het vliegveld afgezet worden voordat we bij het hotel worden gebracht en dan is het al ruim in de middag.
We nemen onze kamersleutels in ontvangst en maken de koffers alvast in orde voor morgen. Als we klaar zijn rijden we met de metro naar San Francisco. De rit duurt ruim een half uur. We stappen uit op het station in de buurt van Fisherman’s Wharf aan de zeekant van San Francisco. We wandelen wat rond op de boulevard maar het regent een beetje en er zijn weinig toeristen. We eten vis in een restaurant en besluiten weer terug te gaan naar het hotel want het is intussen al best laat geworden en het weer wordt er niet beter op, ook moeten we nog een half uur rijden in de metro. W hebben vorig jaar San Francisco uitgebreid bekeken dus we hebben het allemaal al een keer gezien.

Als we  terugrijden met de metro naar Millbrae maar moeten we nog 2 keer overstappen. Het is druk want iedereen komt van het werk en gaat huiswaarts. Eindelijk zijn we weer terug in het hotel en dan rest ons nog een rustige avond met een lekker bad, bed en hopelijk een goede nachtrust.

We vertrekken morgenvroeg om 10:00 uur uit het hotel en worden met de hotel shuttle naar het vliegveld gebracht waar we 3 uur van tevoren moeten zijn. We vliegen om half twee en zijn dan woensdagmorgen om half negen weer terug op Nederlandse bodem. Het tijdsverschil is 9 uur en het is 11 uur vliegen.

Uitzicht op het centrum van San Francisco

Conclusie:

We hebben een fantastische vakantie gehad en veel beleefd en gezien.