Amerika (29)

Aardbeivelden langs de kust

Zondag 16 april 1ste Paasdag

Laatste camper dag en schoonmaak dag. We rijden van Moss Landing naar het Frank Chabot Regionaal Park bij Oakland ten oosten van de baai van San Francisco.

We vertrekken voor onze laatste camperdag richting het noorden over de Highway 1. Het is droog maar bewolkt als we langs de kust rijden. Er zijn hoge golven met schuimkoppen dus ruw weer. We komen langs aardbeivelden waar de aardbeien al rijp zijn en geplukt kunnen worden. Aan de andere kant van de weg is de zee. We drinken koffie in een restaurant en genieten van een paar jonge Amerikanen en de manier hoe ze hun eten verorberen. In Amerika eten ze hun warme eten niet met mes en vork maar alleen met een vork. Het gaat als volgt; Vork in de ene hand de andere hand en arm leg je tussen je benen. Je komt dan een beetje voorover te zitten en dan is het makkelijker om het eten naar binnen te schuiven. Ze snijden met hun vork min of meer door het eten, prikken het aan de vork liefs zoveel mogelijk en dan schuiven ze het naar binnen. Nu zou je denken dat ze er bedreven in zijn maar ook dat is niet zo, het ziet er behoorlijk onhandig uit maar wel leuk om naar te kijken.

Over de brug richting Oakland

Als we in de buurt van San Francisco komen rijden we over een van de bruggen richting Oakland waar onze camping ligt. Andere campings zijn bezet vanwege de Pasen. De camping is boven op de heuvels en je hebt een uitzicht over de zee. Rond om ons heen staan Eucalyptus bomen die de camping een bijzondere uitstraling geven. Ze hebben in deze omgeving goed last gehad van landverschuivingen tijdens de hevige regenval van afgelopen winter. Wegen zijn kapot en moeten gerepareerd worden. De camping heeft geen voorzieningen zoals water en elektriciteit dus wordt het een nacht zonder dit alles Nu is onze warmwaterboiler ook stuk sinds gisteren dus kannetjes water koken voor thee en het schoonmaken is nu gewenst.

Het is al ruim voorbij het middag uur als we eten voor ons zelf klaarmaken. En dan begint het schoonmaken. Kannetje water koken en poetsen maar. Het neemt een hele middag voordat we het een beetje op orde hebben maar dan is alles weer zo goed als nieuw. We gebruiken nu ook onze generator om een beetje stroom te krijgen maar het gaat allemaal prima.

Kalkoenen

Inmiddels wordt het al donker in het bos want het is inmiddels gaan regenen en de hoge bomen nemen het licht weg. We hebben rondom onze camper een aantal huisdieren, een soort kalkoenen die hier in het wild rondlopen en ze weten van geen wijken.

Tot zover onze belevingen van vandaag en dan gaan we morgenvroeg tegen half negen de camper terugbrengen.

Hopelijk kan ik morgen nog een laatste berichtje plaatsen. Zo niet dan hoop ik dat jullie als trouwe lezers van onze reis door Amerika genoten hebben. Dank jullie wel.

We hebben vandaag 122 mile gereden.

4 Reacties op “Amerika (29)

  1. Jullie ook bedankt, we hebben genoten van de verhalen en al jullie belevenissen.
    Ook fijn dat alles goed verlopen is. We wensen jullie een goede thuisvlucht morgen.

    • Wat een heerlijk reisverslag!
      Goeie reis straks en tot gauw.

  2. Leuk om jullie verslag iedere dag te lezen!
    Goede terugvlucht!

  3. Dank je voor het mooie overzichtelijke verslag van jullie mooie tocht en goede reis naar huis!

Comments are closed.