Amerika (28)

Aan de Pacific Ocean

Zaterdag 15 april

Het is weekend en vandaag rijden van Los Banos naar Monterey wat aan de kust van Californië ligt.

Onderweg naar Monterey

Het is mooi weer en redelijk fris als we opstaan. We ontbijten en halen gas voor de camper en dan vertrekken richting kust. De rit duurt niet  lang en we zijn tegen half tien in de plaats Monterey. Onderweg komen we door een landschap met groene heuvels met bomen, ook zijn er weilanden waar koeien lopen en een dam en een stuwmeer. Een heel verschil met het landschap van gisteren.

Monterey Wharf

Al we in Monterey aankomen gaan we  naar de werf en kijken wat rond. Er zijn een aantal visrestaurants maar eerst drinken we koffie lekker buiten in het zonnetje. Overal om ons heen in het water zitten otters te klapperen met hun vinnen. Het is een leuk gezicht maar een goede foto krijgen we niet vanwege hun bruine kleur die hetzelfde is als de kleur van het water.

De plaats Monterey is vrij bekend uit de tijd van de Flower Power tijd (1967). Er werden festivals in de plaats gehouden voor de vrede en iedereen droeg een bloem in het haar.

Rond het middag uur eten we wat in een visrestaurant  en dan is het tijd om de camping op te zoeken. Deze ligt iets ten noorden van Monterey en ligt bij Moss Landing direct aan zee.

Als we onze plaats op de camping hebben ingenomen besluiten we om naar het strand te gaan. Het is 18 graden maar er is wel veel wind. Het kan net qua temperatuur en we zitten een tijd te genieten van zand, zee en strand. Het is niet druk op het strand want daar is het net te koud voor. Voor ons maakt het niet uit.

De weg naar het strand

Tegen half vier gaan we terug en kijken nog even rond in de omgeving waar een restaurant is en een galerie en wat winkels. We drinken koffie en genieten van de tuin bij het restaurant. Ze hebben mooie agaven, cactussen en planten met mooie bloemen waar ik de naam niet van weet. Ook hebben ze verschillende ornamenten in de tuin staan. Het geeft een gezellige sfeer

We lopen terug naar de camping, bereiden ons eten en kijken terug op een goed besteedde dag.

We hebben vandaag 92 mile gereden.