Amerika (27)

De bewolking komt over de bergen

Vrijdag 14 april

Het is de bedoeling dat we vandaag naar het nationale park Sequoia (Californië) gaan. Het ligt wat noordelijker en hoger dan waar we vannacht gestaan hebben.

We zijn vorig jaar ook in Sequoia geweest maar toen was het weer niet zo mooi vandaar onze keuze om er nog een keer naar toe te gaan. We hebben nog 2 dagen voordat we de camper in moeten leveren op maandag.

We vertrekken op tijd en vervolgen onze weg langs het meer, het is een smalle weg en een prachtige route. Vlak voordat we de bergen (Siërra Nevada) overgaan zien we de bewolking over de bergen heenkomen. We rijden verder en als we over de berg heen zijn zitten we ineens in de dichte mist met temperaturen rond het vriespunt. We zien nu wel in dat het park niet gaat lukken want dat ligt op dezelfde hoogte als de pas waar we net overheen zijn gekomen. We zullen dus weer onze plannen moeten wijzigen. Het lijkt ons het beste om zover mogelijk naar het westen te rijden dus richting kust.

In de bergen

Omdat het te ver is in kilometers  voor een dag besluiten we naar Los Banos te rijden wat in het binnenland van Californië ligt in een vallei in het Siërra Nevada gebergte.

De weg er naartoe is aan beide kanten eindeloos bouwland wat alleen geploegd is een misschien ingezaaid. Het reikt van horizon tot horizon. Dan komen we in een gebied met allerlei soorten fruitbomen waar citroenen, sinaasappels en amandelbomen staan, ook zijn er wijngaarden. Dan gaat het landschap weer over in weilanden en als we in de buurt komen van Los Banos gaat het over in woestenij waar niet veel schijnt te groeien en waar een desolaat landschap is ontstaan.

Deze route heeft me niet geïnspireerd om er foto’s van te maken, zelfs al had ik het gedaan dan zouden de foto’s erg saai zijn geworden.

We komen om 16:00 uur aan op de camping waar het zonnig weer is met 18 graden. Jammer genoeg ligt de camping direct aan een drukke doorgangsweg waar veel verkeer rijdt, dat komt omdat dit gedeelte van Californië aan de westkust dicht bevolkt is .

We hebben vandaag 222 mile gereden.