Amerika (26)

Zandstorm

Donderdag 13 april

We vertrekken van Las Vegas naar Death Valley maar hoe anders kan een dag verlopen….

We zijn al vroeg op en rijden om 8:10 uur van Las Vegas, Nevada  richting Death Valley, Californië. Onderweg halen we eerst benzine en koffie en dan zijn we voorbereid om door de woestijn te rijden naar de plaats van bestemming.

Als we in de buurt van Death Valley komen zien we al in de verte dat er een zandstorm op komst is. Het waait erg hard wat onze camper doet schudden en moeilijk bestuurbaar wordt. Tegen de tijd dat we bij Furnace Creek aankomen waar de hoofdingang is van het National Park Death Valley zitten we midden in de zandstorm en je wordt van de benen geblazen.

Het beste lijkt ons om door te rijden naar onze bestemming van morgen want in Death Valley is het geen bivakkeren.

We rijden verder richting de plaats Weldon in de buurt van het Isabella meer. We hebben nog een lange weg te gaan door de kop van de Mojave woestijn en de zandstorm blijft ons nog een tijd begeleiden. De Mojave woestijn ligt in het zuidwesten van Zuid Californië.

zoutvlakte

Onderweg in een vallei in het Sierra Nevada gebergte komen we door een zoutvlakte waar ook nog iets gewonnen wordt, het zou zout kunnen zijn maar ook een ander mineraal, moeilijk te zeggen.
Er ligt een verlaten gehucht in de buurt maar er woont niemand meer, een spookstadje en een zandstorm net als in de film.

Als we weer in de bewoonde wereld komen rijden we door een plaats waar we stoppen om te eten. Het waait er nog steeds hard maar het geeft iets meer beschutting door de gebouwen om ons heen. Als we weer verder rijden na het eten wordt het weer steeds beter, de zandstorm houdt op maar het blijft waaien. Het landschap veranderd en we rijden nu langs Yoshua Trees, een soort Yuka die zo groot als bomen kunnen worden. Het is bepalend voor het landschap.

Yoshua tree

Tegen 16:00 uur komen we op de camping aan, we krijgen een plaatsje en rijden nog even naar het meer wat ook een stuwmeer blijkt te zijn. Het is een lange dag geweest maar zeker een interessante dag met mooie bergen en een altijd veranderende woestijn. De temperatuur is weer gezakt tot 16 graden.

We hebben vandaag 308 mile gereden.

1 Reactie op “Amerika (26)

  1. Wat een spannend avontuur! Het was wel de vuurdoop voor de camper! Al dat zand lijkt me niet bevorderlijk voor de motor! Maar ondanks dat, toch weer spannende foto’s! Dank daar voor! Ik ben benieuwd naar al jullie verhalen als jullie thuis zijn.
    Lieve groeten,

    Wilma

Comments are closed.