Amerika (25)

Woensdag 12 april

Van Zion National Park naar Las Vegas, Nevada

Onze reis komt langzaam maar zeker tot een eind als we vandaag op weg gaan naar Las Vegas in de staat Nevada, een woestijnstaat.
We vertrekken op tijd want we moeten weer een aantal kilometers overbruggen.

Lake Mead

Het is 4 graden als we vertrekken en de zon schijnt. Eerst nemen we de Highway richting het westen maar later gaat het over een alternatieve route richting Las Vegas, het is een mooie route met veel bergen, rotsen en woestijn. Zo hier en daar komen we door een grote plaats die beschut in een vallei ligt.
We zijn onderweg richting Lake Mead en de Hoover Dam die in de buurt van Las Vegas liggen. Het meer en de dam voorzien Las Vegas van stroom en water. Wat ons bijzonder treft is dat het water niveau van het meer zeker 20 tot 30 meter is gezakt in de loop van de jaren wat inhoudt dat het water dat gebruikt wordt meer is dan dat er aangevuld wordt. Lijkt me vrij zorgelijk.

De Hoover Dam

Het is natuurlijk algemeen bekend dat Las Vegas een kunstmatig gecreëerde gokstad is midden in de woestijn waar het niet regelmatig regent waardoor er een water tekort ontstaat. Hetzelfde zie je gebeuren in de Arabische Staten, zoals bijvoorbeeld in Dubai

We eten wat bij het meer maken foto’s en rijden verder naar de Hoover Dam. Het is er erg druk, zo druk dat alle parkeergelegenheden vol zijn en je er alleen maar doorheen kan rijden, wat we overigens niet erg vinden. Het is inmiddels 32 graden geworden en de overgang naar warm weer is ons op dat moment te veel.

We rijden vervolgens naar Las Vegas melden ons bij de camping en wachten tot laat in de middag (17:00 uur ) voordat we naar de stad gaan om die te verkennen.

We hebben vandaag 217 mile gereden en weer een andere tijdszone ingegaan.

Las Vegas

Morgen gaan we naar Death Valley waar we geen internet hebben.

1 Reactie op “Amerika (25)

  1. Wat leuk om te lezen. Dit stuk van jullie route deed ik in omgekeerde richting 🙂

Comments are closed.