Amerika (24)

Zion National Park

Dinsdag 11 april

Een wandel en kijkdag in het Zion National Park

De camping waar we op staan ligt voor de ingang van het park wat voor ons betekend dat we naar de ingang kunnen lopen. Het park is groot en je mag er niet met je eigen vervoer doorheen rijden. Iedereen wordt met bussen van het park vervoerd naar de punten van interesse. Als we het park binnenkomen staat er een lange rij mensen op de bus te wachten. Het gaat ons een uur duren voordat we in een bus kunnen vertrekken.

Angels Landing

We rijden tot busstop 6 The Grotto waar we een wandeling beginnen over de West Rim Trail, een lange steile wandeling naar boven met een hoogte verschil van 435 meter en 10 km lang heen en terug. Het is een prachtige wandeling met mooie uitzichten over de hoge rotsen om ons heen. Onderweg eten we wat van onze meegebrachte lunch en lopen dan weer verder. Het is druk op de trail, eigenlijk te druk maar het is mooi weer en iedereen heeft er zin in. We verblijven een tijdje op de plaats van bestemming. Spreken een aantal Amerikanen en wisselen ervaringen uit, het blijft leuk. Je komt altijd mensen tegen die dezelfde trip maken of omgekeerd en op die manier kun je ervaringen delen.

Onderweg naar boven

Na verloop van tijd lopen we weer naar beneden en zijn tegen half vier weer op de plaats waar we gestart zijn. We besluiten tijdens het wachten op de bus om nog een keer met de bus door het park te rijden en opnieuw alles te bekijken. Ondanks dat het laat in de middag is blijft het druk in het park maar voor ons is het genoeg geweest. We lopen terug naar de camping en eten onderweg bij een Mexicaan en wat kan dat lekker smaken als je zo’n eind gewandeld hebt.

Als we terug zijn op de camping is het bewolkt geworden maar het is nog steeds warm. We doen onze dagelijkse klusjes en maken alvast voorbereidingen voor morgen als we weer verder trekken westwaarts richting San Francisco.