Amerika (23)

Bryce Canyon National Park

Maandag 10 april

Nationaal Park Bryce Canyon is vandaag aan de beurt.

Het is vannacht koud geweest het heeft 5 graden gevroren. We ontbijten en rijden naar het park. Omdat we vroeg zijn besluiten we eerst koffie te drinken in de Lodge van het park. We parkeren de camper en lopen richting Lodge. Onderweg komen we een paar Elks tegen die aan het grazen zijn, ze zijn aan mensen gewend want ze grazen gewoon door.

Na de koffie gaan we een wandeling maken langs de rand van Bryce Canyon. We hebben prachtige uitzichten en omdat de zon schijnt hebben we ook prachtige kleuren. Het is bijna niet echt de kleuren die je ziet en soms ligt er nog wat sneeuw. Het is onze bedoeling om ongeveer 2 uur heen en terug te wandelen.

Vorig jaar hebben we een rondtoer in een bus door het park gemaakt met een gids daarom willen we het deze keer zelf te voet bekijken. Nu is het park behoorlijk groot en onmogelijk om het te voet te doen in een dag. Daarom kiezen we een gebied uit en bekijken alles. Als we teruglopen zijn we ruimschoots binnen het door ons gestelde tijdsbestek terug. Omdat het weer zo goed is besluiten we nog een pad naar beneden te lopen, de Canyon in. Het is niet ver maar het gaat steil naar beneden dus moet je ook weer omhoog klimmen.De wandeling is aangeduid als een rondwandeling maar is halverwege afgesloten omdat er een rotsblok naar beneden gevallen is en de weg afsluit. We lopen dezelfde weg weer terug. Het blijkt later dat de wandeling meer tijd gekost heeft dan we dachten maar het was genieten en de moeite waard, zo mooi. Als we weer terug zijn en moe besluiten we wat te eten in de Lodge. Als we gegeten hebben trekken we verder richting Zion National Park wat 83 mile verderop ligt.

Ook hier zijn we vorig jaar geweest maar beide parken zijn de moeite  waard om opnieuw te bezoeken.

We rijden een stuk terug langs de weg die we gisteren hebben gereden en slaan bij Carmel af richting Zion en hebben dan nog een tiental mile te gaan. Om half vier zijn we op de plaats van bestemming. Het is 21 graden en zeer aangenaam na een koude nacht en niet zo’n warme dag in Bryce Canyon.

We installeren ons op de camping, zitten een tijdje in de zon en drinken thee. Het is druk op de camping want veel Amerikanen hebben de komende week vakantie i.v.m. Pasen.

Het is voor ons dus ook zaak om de campings waar we nog naartoe gaan de komende week alvast te boeken.

We hebben vandaag 106 mile gereden en 8 km gelopen.

2 Reacties op “Amerika (23)

  1. Heeeel mooi! Ben er jaren geleden ook eens geweest, indrukwekkend wat de natuur daar laat zien. Ik kan me goed voorstellen dat jullie er nog eens naar terug zijn gegaan. Veel plezier nog.

Comments are closed.