Amerika (22)

Zondag 9 april

We gaan onderweg naar de staat Utah waar Bryce Canyon een nationaal park ligt . We hebben dit park vorig jaar al bezocht maar willen er nog een keer naartoe.

We vertrekken vanmorgen vanuit Page na een winderige nacht. Als we opstaan is het koud maar gelukkig schijnt de zon. We ontbijten en gaan op pad.

Vermillon Cliffs

We rijden eerst naar de plaats Kanab waar de Vermillion Cliffs zijn. Het zijn mooi gevormde rotsen met een roze kleur. De tocht er naartoe is mooi en als we in Kanab aankomen zien we dat het een mooie moderne plaats is met mooie huizen in een prachtige omgeving. Het is er niet druk want het is zondag en iedereen zit in de kerk, zoals dat hier hoort. We kijken even rond in het stadje maar alle gelegenheden zijn gesloten dus veel is er niet te doen.

Zandduinen

We rijden nu naar de Coral Pink Sand Dunes, een aantal zandduinen middenin het landschap. Leuk om te zien maar we zijn beter gewend in Oman waar we de nodige jaren hebben doorgebracht. We maken natuurlijk wel foto’s al is het alleen maar dat we later kunnen zien waar we geweest zijn. Alles behalve Sedona is nieuw voor ons zover.

Vanaf morgen komen we in een gebied waar we vorig jaar ook zijn geweest. We pakken er de mooiste bezienswaardigheden uit en bezoeken ze voordat we aan het eind van de week richting San Francisco reizen waar we op dinsdag 18 april de camper inleveren.

We vinden een rustig plekje bij de zandduinen en parkeren de camper om eten klaar te maken. Het is genieten want het weer is prachtig met een mooie natuur om ons heen.

Omdat we nog verder gaan naar Bryce Canyon rijden we na het eten weer verder. We zijn inmiddels in Utah in een andere tijdzone gekomen wat inhoudt dat het voor ons een uur later is vandaag.

Als we in Bryce aankomen is het prachtig weer maar het is maar 5 graden en vannacht gaat het 5 graden vriezen dus dat wordt een extra deken vannacht en de verwarming aan.

Morgen bezoeken we Bryce en rijden dan verder Zion, een ander nationaal park niet zover van het huidige park.

We genieten nog even van de mooie dag en het uitzicht en sluiten voor vandaag.

We hebben vandaag 181 mile gereden.